PO-VEZIVANJE

Autentično povezivanje, iz trenutka u trenutak, izuzetno je bitno u svakom odnosu koji želi rasti i razvijati se. Zainteresirano osluškivanje vlastitih impulsa, kao i onih našeg partnera/ice, ono je što odnos čini uistinu živim i sočnim.

Ova radionica je prilika za prisutno i senzualno produbljivanje odnosa sa samim sobom i s voljenom osobom, koje kao nagradu donosi veći stupanj zdravog povezivanja.

U dva dana zajedno ćemo izgraditi prostor povjerenja, sigurnosti i zaigranosti koji je preduvjet za prepuštanje užitku.

Vodit ćemo 5 (ljubavnih ili prijateljskih) parova u povezivanje dodirom - kroz senzualnu masažu za parove i kroz Shibari - japansku umjetnost vezivanja.

Masaža za parove

Kroz duboku i senzualnu masažu tijela otvorit ćemo prostor za osjećanje, užitak i komunikaciju među partnerima.
Naglasak će biti na opuštanju, prepuštanju i građenju povjerenja u svoje tijelo kao i u tijelo svoje/g partnera/ice.
Vježbat ćemo donositi izbor da iz trenutka u trenutak budemo otvoreni te da osluškujemo svoje i partnerovo tijelo. Kroz dah i zvuk osvještavat ćemo točku gdje primatelj/ica i davatelj/ica tvore jedno biopolje.
Kretat ćemo se polako i prisutno.
Ovaj pristup rada na tijelu i povezivanja pomoću dodira lišen je očekivanja ili iščekivanja određenog cilja... time što smo prisutni, spori i neambiciozni, a svježi u umu i dahu, te držeći namjeru senzualnosti dolazimo u stanje užitka.
U ovo stanje ulazimo i izlazimo po želji, te slijedimo ugodu i užitak čiji intenzitet je prihvatljiv za naš živčani sustav. Upravo ovakav stav čini da ostajemo relaksirani, da uživamo, a ne pregorijevamo.
Za masažu ćemo koristiti ulje, a razodjevat ćemo samo gornji dio tijela za masažu leđa.

Shibari

Shibari ili kinbaku je tradicionalna japanska vještina senzualnog vezivanja u koju ćemo na radionici zaploviti meko i postepeno.
Kroz vježbe opuštanja, povjerenja te davanja jasnog feedbacka o vlastitom stanju, granicama i potrebama, stvorit ćemo prostor sigurnosti u kojemu je moguće prepustiti se užitku istraživanja ove prakse s vlastitim/om partnerom/icom.
Polaznici/ce će iskusiti obje strane prakse vezivanja – u poziciji onoga koji vezuje osjećaji koji bi se mogli pojaviti su osjećaj poniznosti, moći i bivanja u službi vezanoga, a u poziciji vezanoga to su osjećaj prepuštanja drugome, kao i užitak bivanja u sigurnom prostoru kojeg drži osoba koja veže.
Zbog različitosti u potrebama, tjelesnim konstitucijama i senzibilitetima polaznika/ca, ponudit ćemo uzorke vezivanja prilagođene svakom paru, koji će polaznicima/cama biti ugodni i sigurni za isprobavanje.
Vezivanje će se raditi preko odjeće.
Namjera prakticiranja shibari prakse na ovoj radionici jest produbljivanje intimnog odnosa povjerenja među partnerima/cama, stoga, osim estetske i erotske dimenzije, postoji i ona terapijska.

ZA KOGA JE RADIONICA?
Radionica je otvorena za ljubavne, ali i prijateljske parove svih rodnih identiteta i seksualnih orijentacija, koji su spremni zajedno istraživati senzualno-emotivne načine povezivanja.

Broj sudionika je ograničen na 5 parova.
Sva privatnost parova je zajamčena.
Voditeljice radionice će polaznicima/cama biti na raspolaganju prije i tijekom radionice, kao i nakon nje, ukoliko bude potrebe za terapijskom podrškom i vodstvom.

CIJENA dvodnevne radionice je 1500 kuna za par.
Prijavom se smatra uplata nepovratnog depozita od 500 kuna po paru.
Nije moguće sudjelovanje samo na jednom danu - radionica čini dvodnevnu cjelinu.

LOKACIJA: Nitya Yoga Studio, Garićgradska ulica 10, Trešnjevka, Zagreb.

VRIJEME: subota 13. veljače i nedjelja 14. veljače od 10 do 17 sati, s pauzom za ručak od sat vremena.

INFORMACIJE I PRIJAVE: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

VODITELJICE RADIONICE su Lada Ida Perišić i Maša Žarnić.

Lada Ida Perišić je viša stručna fizioterapeutkinja, učiteljica tajlandske masaže i anatomije, te praktičarka tjelesno orijentirane integrativne terapije. U svome radu u zadnjih 16 godina spaja zapadne i istočnjačke principe rada na tijelu u holistički bodywork. Dodir doživljava kao medij za relaksaciju psihe i emocija, za otpuštanje tjelesnih disbalansa, poticanje emocionalnog protoka te kao praksu meditativnog pokreta i suosjećanja.
2020. godine pokrenula je projekt Magnolija - grupne radionice za žene, za osvještavanje seksualnosti i senzualnog odnosa s vlastitim tijelom, u Zagrebu i Splitu. Radi i djeluje u Zagrebu i Splitu u svojoj praksi Bodylanguage - holistička tjelesna terapija.

Maša Žarnić je praktičarka i učiteljica ekspresivne art terapije, te praktičarka tjelesno orijentirane integrativne psihoterapije s interesom za jungijansku psihologiju i grupni terapijski rad.
Maša u svojoj praksi predano otvara prostore za povezivanje tjelesne i umjetničke ekspresije, u svrhu oslobađanja autentičnih impulsa, dolaska do inovativnih uvida te praktične primjene spoznatoga u svakodnevici.
Osim kreativne podrške osobnom razvoju odraslih pojedinaca i grupa, Maša već više od deset godina vodi kreativne radionice ispreplitanja užadi i niti koje sada nadograđuje shibari praksom iliti “macrameom na ljudima”.

♦