Yoga za mene | Zagreb

Redovito vježbanje yoge dobro je za tebe i za tvoje zdravlje. Koliko sati dnevno sjediš? Znaš li da je sjedilački način života opasan kao i pušenje, čak i više!?

Dugotrajno sjedenje slabi mišiće, loše djeluje na cirkulaciju, doprinosi osjećaju ukočenosti i tromosti. Što duže sjediš to više pažnje tvoje tijelo treba.

Zato odrolaj svoj yoga mat i kreni. Negdje u svom domu pronađi vrijeme samo za sebe. Ne zaboravi da vježbanje u grupi ima pak neku drugu čaroliju i vrijednost. Osjećaj zajedništva, dodatne motivacije i energije koju ti grupa daje, neprocijenjivo je! Uz sve to znaš da je učiteljica tu za tebe, dok te potiče na pravilno izvođenje položaja, korigira i čuva od eventualne ozljede.

Vježbaj redovito, vježbaj u grupi koja ti odgovara. Mi u #yogazamene grupi vježbamo utorkom i četvrtkom od 20h u Dugavama, Novi Zagreb, ulica svetog Mateja 131.

Ako nisi sigurna da li yoga zaista za tebe, ogledni trening super je rješenje.
Prilika je to da osjetiš yoga položaje i nizove, da provjeriš jel' ti odgovara prostor, upoznaš se sa strukturom treninga, učiteljicom i ostalim polaznicima. Možda ćeš produbiti dah, popraviti držanje tijela ili se osloboditi nekih uvriježenih predrasuda o yogi, kao: yoga je dosadna, spora, nedovoljno izazovna, to je samo istezanje i opuštanje, isključivo je za gipke osobe, mlade i vitke, o sl.

Evo još malo podataka: #yogazame ogledni trening traje nešto više od sat vremena. Besplatan je. Grupa je mješovita. U njoj vježbaju početnici i oni koji se već dulje vrijeme bave yogom. Učiteljica ukazuje na što treba obratiti pažnju tijekom treninga. Na koji način je moguće položaj produbiti a kako ga učiniti manje zahtjevnim. Tijekom vježbanja početnici mogu prilagoditi izvođenje svojem stupnju, eventualno malo se zaustaviti i odmoriti se. Dobro je prije treninga razgovarati s učiteljicom i upoznati ju sa tvojim dosadašnjim tjelesnim aktivnostima, zdrastvenom stanju, eventualno nekim ograničenjima.

Za trening nije potrebna nikakva dodatna oprema. U pravilu vježbamo bosi, u udobnoj odjeći koja ne sputava pokret. Tijekom treninga nastojimo se okrenuti prema sebi, ostvarivanjem unutarnjeg mira, svjesni svog daha i tijela. Ne koristimo glazbu kao pozadinu.

Eventualna pitanja i razgovore odlažemo za vrijeme nakon treninga.
Moguće je jednom doći na ogledni trening. Ukoliko su tvoji dojmovi pozitivni, odlučit ćeš koliko često želiš vježbati. Učenici, studenti, nezaposleni i umirovljenici, imaju stalni popust.
Ukoliko ovdje ipak nisi našla/našao sve što te zanima, pošalji svoj upit na info.yogazamene(at)gmail.com .

Yoga za mene - Ksenija Štahan, učiteljica yoge.
https://yoga-za-mene.business.site
fb page: YOGA ZA MENE
twitter: yogazamene


ksenija-stahan-yoga-za-meneO učiteljici:
Ksenija Štahan, certificirana učiteljica zenyoge, yogom se bavi dvadesetak godina. Od 2002. godine vježba zenyogu. Nakon nekoliko godina redovitog vježbanja te pohađanja seminara, upisuje Školu za učitelje zenyoge. Diploma učiteljice zenyoge dodijeljena joj je temeljem uspješno savladanog programa Škole u trajanju od 650 sati te nakon polaganja odgovarajućih ispita. Škola je registrirana pri Yoga Allianceu na razini od 500 sati, YA RYS TT500. Svoje razumijevanje yoge produbljuje uz svoje učitelje redovitim pohađanjem seminara te stalnom edukacijom. Podučavanjem yoge bavi se posljednjih deset godina kada je osnovala svoju #yogazamene grupu.