MYSTIC 2016 - SNAGA ZAJEDNIŠTVA

U sedam godina suradnje s izlagačima, posjetiteljima, medijima, partnerima, institucijama, stručnjacima i praktičarima, jednog istinskog zajedništva i međusobnog uvažavanja te puno prijateljstva i ljubavi prema ovom sajmu, svi zajedno stvorili smo respektabilan međunarodni projekt prepoznatljiv po visokoj kvaliteti i aktualnosti programskog sadržaja. Stvorili smo mjesto edukacije na kojem se spoznaju različitosti i omogućuje odabir između konvencionalnog i komplementarnog. U konačnici, stvorili smo opće dobro i snagu koja definira trendove te utječe na institucionalnu podršku tematskim djelatnostima. Iskreno hvala svima na nesebičnoj suradnji, podršci i entuzijazmu.

Polovica je lipnja i pripremne aktivnosti ovogodišnjih SAJMOVA ZDRAVOG ŽIVLJENJA u punom su zamahu. Izlaganje je već potvrdilo 74 domaćih i stranih izlagača što je rast od 26 % u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Ponosno ističemo najsnažniju institucionalnu podršku organizaciji projekta do sada: Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska gospodarska komora, Grad Zagreb - Ured za poljoprivredu i šumarstvo, Agronomski fakultet, Hrvatski pčelarski savez, Hrvatska poljoprivredna agencija, Hrvatsko apiterapijsko društvo, Udruga Kronoplja i HUPED - Hrvatsko udruženje za prirodnu, duhovnu i energetsku medicinu.

IZLAGAČKI SEGMENT tematski i prostorno obuhvaća tri cjeline:

♦ Organica & Kronoplja: Hrvatska - zelena oaza; eko tržnica; industrijska i medicinska konoplja; organska hrana; oprema za pripremu zdrave hrane; ljekovito bilje; organsko sjemenje i sadnice, prirodni stil življenja; detoksikacija ...

♦ APItera: pčelarstvo i proizvodi od meda; oprema za pčelarstvo; zaštita pčela i košnica; apiterapija; apikozmetika

♦ Mystic - Alterna: nekonvencionalna medicina - razni oblici komplementarnih terapija; duhovnost i duhovno iscjeljivanje; energija prostora; kristali i minerali; nakit, hobi program...

PROGRAMSKI SADRŽAJ raspoređen je po tematskim cjelinama i istovremeno se održava na sedam pozicija: velika dvorana s 350 mjesta u paviljonu 8; radionica pripreme zdrave hrane i prirodne kozmetike u paviljonu 9; mala dvorana u paviljonu 11A sa 120 mjesta; otvorena pozornica u paviljonu 11A s 50 mjesta; radionice, vježbe, seminari u paviljonima 11a i 11c; dvorana Brijuni sa 200 mjesta.

U stručnoj pripremi programskog sadržaja sudjeluju sve institucije i partneri, a iz definiranog sadržaja u ovom trenutku u statusu noviteta izdvajamo:

♦ HRVATSKA - ZELENA OAZA: 3E smjernice za 4. generaciju malih poljoprivrednika-poljopoduzetnika - ekološki, energetski, ekonomski

♦ TRENDOVI U PČELARSTVU

♦ APITERAPIJA: potencijal i primjena

♦ BUĐENJE ILIRA: Mistični Zagreb + Duh Vinče + Arheoakustika i akustična analiza hrvatske srednjovjekovne crkve + Megaliti

♦ TIBETANSKI BUDIZAM: seminar u trajanju od 4 dana

♦ radionice pripreme zdrave hrane, prezentacije izlagača ...

Pred nama je još 105 dana pripreme, a sadržaj izlagačkog i programskog segmenta već sad upućuje na najsnažnije izdanje ovih sajmova, uz izravni utjecaj na daljnji rast broja posjetitelja i medijsko praćenje.

Komentari:
- predstavnik Osječkog sajma: Posjećujem praktično sve sajmove Zagrebačkog velesajma, ali za mene su Sajmovi zdravog življenja najbolji Vaš sajam, sajam koji ima dušu, na kojem se svi dobro osjećamo i ove ga godine zajedno sa suprugom namjeravam posjećivati najmanje dva dana. Vidimo se!

- predstavnik Bjelovarskog sajma: Prošle godine sam došao u petak zbog APItere. Vrativši se kući rekao sam supruzi kako se na tim sajmovima stvarno ima što vidjeti pa smo subotu proveli kupujući na štandovima.

Iskreno se veselimo suradnji i zajedništvu koje ćemo i ove godine prezentirati, bez obzira na sve društvene i socijalne podjele koje nas okružuju.

DOBRODOŠLI!

MYSTIC-2016