AFRIČKA LJUBAVNA PRIČA, knjiga

NOVO U IZDANJU DVOSTRUKE DUGE

Daphne Sheldrick
AFRIČKA LJUBAVNA PRIČA
- ljubav, život i slonovi -
O knjizi:
Kao djevojčica od četiri godine Daphne Sheldrick pomogla je othraniti jedno siroče antilope i već je tada znala što bi željela raditi u životu. U to vrijeme u Keniji je živjelo četiri milijuna ljudi. Danas je Kenija na prekretnici s brzo rastućom populacijom od četrdeset milijuna ljudi, a odnosi sa zajednicom divljih životinja su napetiji nego ikada prije.


Dragi čitatelji Dvostruke duge,
veseli nas što vas možemo obavijestiti da je izdanju “Dvostruke duge” d.o.o. iz Čakovca izašla nova knjiga:

“Afrička ljubavna priča” meki uvez, format 15x21 cm, 400 str.,

Cijena knjige je 147,00 kn, za vas 115,50 kn, a do 25.03.2013. godine knjigu možete kupiti uz poseban promocijski popust po cijeni od 105,00 kn

Ova knjiga je priča o ženi koja se čitavog života borila za očuvanje divljih životinja Kenije za buduće naraštaje. To je priča o životinjama poput slonice Eleanor koja je bila među prvim životinjama koje je Daphne Sheldrick othranila i koja je u odrasloj dobi postala vođa vlastitog krda sačinjenog od siročadi slonova. To je i priča o borbi protiv krivolova, o borbi protiv masovnog odstrijela slonova i o neumornom lobiranju Daphne Sheldrick za zabranu trgovine slonovačom. Konačno, to je sjetna pripovjed o njezinom pokojnom suprugu Davidu Sheldricku koji je upravljao Nacionalnim parkom Tsavo 1950-ih i 1960-ih godina. On se bavio pionirskim radom kojim je pokazao da su slonovi inteligentna i društvena bića. Njegovo naslijeđe i dalje živi u obliku dobrotvorne organizacije David Sheldrick Wildlife Trust koja djeluje na temelju njegovih postignuća i mudrosti.

Ovo je priča koja će vam izmamiti suze na oči, ali i osmijeh na lice i nadahnuti vas na pothvate o kojima možda nikad niste razmišljali da biste ih mogli poduzeti.

“Ovo je priča o mojim precima doseljenicima; mojem odrastanju na imanju mojih roditelja; safarijima i noćima pod zvijezdama; mojoj srodnoj duši Davidu, mojim kćerima Jill i Angeli, nastanku našeg utočišta za siročad slonova, mojem životu. Sve je to prožeto čarobnim pričama o mnoštvu različitih životinja koje su mi neizmjerno obogatile život. Te životinje sam njegovala i voljela te sam se smatrala njihovom zamjenskom majkom.
Moja priča se odvija na krajoliku veličanstvene Afrike, rodnom mjestu čovječanstva.” – Daphne Sheldrick

Naručite preko naših WEB STRANICA!