Laboratorij slave

Što je Laboratorij slave?
Laboratorij slave je natjecanje u izlaganju znanstvenih tema koje mladim znanstvenicima i studentima prirodoznanstvenih i tehničkih fakulteta pruža mogućnost za komunikaciju i popularizaciju znanosti. Tražimo osobe koje svoj entuzijazam za znanost i tehnologiju mogu podijeliti sa širom javnošću. Kandidati imaju 3 minute za izlaganje o znanstvenoj temi po vlastitom izboru.
FameLab® je zaštićeni znak Festivala Cheltenham, jedne od vodećih britanskih kulturnih organizacija koja organizira četiri festivala u Velikoj Britaniji: festival jazza, festival književnosti, glazbeni festival i festival znanosti.
Laboratorij slave u Hrvatskoj
Laboratorij slave u Hrvatskoj organiziraju Festival znanosti i British Council u suradnji s brojnim hrvatskim institucijama. Natjecanje se organizira uz financijsku potporu i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

 

Video:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ygo7OiymRwE

Laboratorij slave u Hrvatsku je doveo British Council 2007. godine. Od samih početaka održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta uz potporu sponzora. Do sada smo organizirali šest natjecanja na nacionalnoj razini s prednatjecanjima u Osijeku, Splitu i Zagrebu.
72 osobe koje su se plasirale u finale prošle su trening iz komunikacijskih i prezentacijskih vještina i odnosa s medijima. Treninge su vodili britanski i hrvatski stručnjaci
160 osoba je sudjelovalo u natjecanju
1200 osoba je gledalo finalna natjecanja uživo u Zagrebu
stotine tisuća osoba je imalo priliku pogledati, poslušati ili pročitati o Laboratoriju slave u medijima
Pogledajte prezentacije finalista hrvatskih natjecanja na našem YouTube kanalu.

I
zvor: britishcouncil.hr