Zagrebački piknik

Počeo Zagrebački piknik, novi inovativni zagrebački turistički projekt:
Svake subote do kraja ljeta Maksimir postaje omiljeno piknik okupljalište Zagrepčana i turista

I ovoga ljeta Zagreb će svojim mnogobrojnim turistima ponuditi niz kulturnih, umjetničkih i društvenih sadržaja, koje će od ove godine upotpuniti potpuno drukčiji projekt, namijenjen Zagrepčanima i turistima koji svoje slobodno vrijeme žele provesti u ugodnom društvu i urbanoj atmosferi jednog od najljepših europskih parkova!

Svake subote, sve do kraja ljeta u zagrebačkom Maksimiru (na livadi kod Drugog jezera – kod Kamenog sjedala), od 10 do 17 sati, organizira se se Zagrebački piknik, koji omiljeni park pretvara u zelenu špicu. Prvi Zagrebački piknik održan je u subotu, 18. lipnja i u Maksimir je privukao brojne posjetitelje.

Cilj ovoga projekta je ponovno učiniti park Maksimir, koji je nedavno proglašen jednim od 14 najljepših parkova u Europi, mjestom okupljanja svih generacija! Maksimirski hlad postat će subotnja ljetna oaza, čiji je cilj potaknuti Zagrepčane i turiste na druženje i boravak u prirodi.

Svi koji vole piknike moći će tako počastiti svoje društvo svojim delicijama u opuštenoj atmosferi, a za sve one koji ne stignu pripremati hranu, pripremljene su zagrebačke piknik košare s hrvatskim namirnicama. Fini domaći sendviči, sirevi i vrhnje, slatki zalogaji, paprenjaci, voće i povrće sa zagrebačkih tržnica i osvježavajuća pića – piknik košare pakirane su za dvije, četiri ili šest osoba sadrže sve što je potrebno za piknik u dobrom društvu.

Za glazbenu kulisu u zelenoj oazi zaduženi su DJi, koji će svake subote svojim odabirom glazbe osvježiti ljetne sate!

Kako zabave ne bi nedostajalo, posjetitelji će moći uživati u društvenim igrama, a svi oni koji se vole opustiti uz lagano ljetno štivo, tu je i mala knjižnica na otvorenom.

“Ne razmišljajte o tome gdje vikendom, povedite prijatelje, obitelj, djecu i družite se na otvorenom, a mi smo se pobrinuli da vam ništa ne nedostaje”, poručuju organizatori.
Park Maksimir nekada se zvao Jurjaves, a u Albumu Jurjaves – jednoj od prvih publikacija o parku, kao namjena parka navedeni su “zabava, odmor, poticaj umjetnosti, poljoprivredi i prehrani uz izravno naglašavanje blagotvornog utjecaja prirode na psiho-fizički život pojedinca”, a upravo je na tim načelima osmišljen i Zagrebački piknik.

Bilo to opušteno druženje s prijateljima, romantično popodne ili obiteljski doručakZagrebački piknik sjajan je odabir koji će svim posjetiteljima pružiti nezaboravne trenutke na otvorenom.
Već ove subote ponesite svoju najdražu piknik dekicu i opustite se pod sunčanim nebom u parku Maksimir!

Ulaz je besplatan.

Projekt organizira Katapult promocija u partnerstvu s Javnom ustanovom Maksimir, Turističkom zajednicom grada Zagreba i Gradom Zagrebom.

___
Za sve dodatne informacije, stojimo Vam na raspolaganju.
Za Katapult promociju d.o.o. I Mario Gigović – 0911699026 – Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zagreb piknik 2 - Foto Robert Anic-PIXSELL

Fotografije: Robert Anić - Pixxell

Poklon svima koji se upišu na DRUMTIDAM mailing listu!
Priručnik rada na sebi bez gubitka vremena ''Život u praksi... početak harmonije''Maja Cavrić - Maya
Knjiga će vam stići na mail...