Otvoren književni natječaj za klimatsku fikciju “Homo climaticum” 2018.

U suradnji s Kulturtregerom (Klubom Booksa) te u sklopu EU projekta Zelene akcije  “School of Sustainability”, raspisan je natječaj za kratke priče i kratke pjesničke forme žanra “Cli-fi” - klimatske fikcije. Rok za prijave je 24.1.2018. u 23:59.

Prošle smo vas godine pozvali_e da kroz formu pjesme ili kratke priče s nama podijelite svoje vizije budućnosti oblikovane klimatskim promjenama, što je bio svojevrstan presedan u tematici hrvatskih književnih natječaja. Pozivamo vas da svoje vizije budućnosti kroz ovaj natječaj podijelite s nama, dajte svojoj mašti na volju!

Rok za prijave je 24.1.2018. u 23:59. Radove treba poslati na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naslovom (subject): “Prijava za natječaj Homo climaticum - [ime i prezime autora_ice]”.

Nagrada:
Najbolje priče i kratke pjesničke forme (20-ak) biti će izabrane od strane žirija te će biti uključene u tiskanu i online publikaciju “Homo climaticum”. Publikacija će biti besplatna za online dijeljenje.
Od užeg izbora, pet najboljih priča i/ili pjesničkih formi bit će ilustrirane te čitane od strane profesionalca/ke na predstavljanju publikacije u Booksi krajem ožujka 2018. Publika će potom glasati za najbolji od pet radova, koji će osvojiti glavnu nagradu od 2.000 kn.

Sve detalje natječaja možete proučiti na poveznici.

Veselimo se vašim radovima i suradnji!