Javni poziv organizatorima predavanja Vrtlarenje u skladu s prirodom

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom će tijekom proljeća posjetiti nekoliko mjesta/gradova u Hrvatskoj i održati besplatna predavanja na temu "Vrtlarenje u skladu s prirodom”. Otvaramo poziv organizatorima (udruge, knjižnice, institucije i sl.) za mjesta/gradove koje će udruga posjetiti.  

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom otvara javni poziv za besplatna proljetna predavanja udruge Biovrt - u skladu s prirodom 2018.

Na predavanju ćete saznati kako (i zašto) uzgajati vlastitu zdravu hranu bez primjene pesticida i mineralnih gnojiva. Predavačica Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge Biovrt, otkrit će vam prirodne metode povećanja plodnosti tla, kako kreirati vrt koji je otporniji na bolesti, nametnike i na klimatske promjene te kako u njemu uzgojiti obilje zdrave hrane.

Ukoliko želite ugostiti naše predavanje, evo nekoliko uputa za prijavu:
- Predavanja će se održavati tijekom mjeseca veljače i ožujka 2018.
- Ovaj poziv otvoren je za područje cijele Republike Hrvatske.
- Predavanje treba biti organizirano na javnom mjestu i otvoreno za javnost (sudjelovanje javnosti na predavanju mora biti besplatno).
- Organizator se obvezuje organizirati prostor, obavijestiti medije i javnost o održavanju predavanja, osigurava laptop i projektor za održavanje predavanja.
- Predavanje traje sat vremena (1 h), nakon čega je moguće organizirati razmjenu sjemena. Predavačica može donijeti višak sjemena iz biovrta, ovisno o sezonskom višku.
- Udruga Biovrt osigurava poklon za sve sudionike predavanja – 1 vrećicu sjemenja “Rajčice mix” po osobi.
- Predavanje je besplatno, pokrivaju se jedino troškovi puta predavačici (plaća li ih organizator ili se skupljaju u vidu donacija od sudionika - odluka je organizatora).

Zainteresirani?

Prijave se zaprimaju od 22.1.-5.2.2018. putem ovog obrasca.

Nakon završetka javnog poziva, kontaktirat ćemo odabrane za daljnji dogovor o predavanju, te javno objaviti popis mjesta predavanja.  

O predavačici: 
Silvija Kolar–Fodor, predsjednica udruge "Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga "U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom "24 sata", dnevnikom “Večernji list”,  magazinom Jutarnjeg lista "D&D VRT", magazinom za život u skladu s prirodom "100 posto prirodno”, časopisom “Poljoprivredni glasnik”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, SirovaHrana.hr... Zaljubljenica je u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

Nadamo se da se vidimo na nekom od predavanja!

 

 

Poklon svima koji se upišu na DRUMTIDAM mailing listu:
Prva pomoć za rastavljene s uputama za obitelj i prijatelje
Autorica: Nadja Skazlić

Knjiga će vam stići na mail...