Tajne Griča - jedna od najposebnijih kulturno-turističkih atrakcija na svijetu!

Ne propustite - jubilarna deseta sezona omiljene turističkog projekta u Zagrebu:
Ovaj tjedan kreću zagrebačke Tajne Griča - jedna od najposebnijih kulturno-turističkih atrakcija na svijetu!

Kazališni noćni obilazak Gornjim gradom, zagrebačke Tajne Griča, ove godine slave svoju desetu sezonu održavanja. Radi se o posebnom kulturno-turističkom projektu, koji se već dugi niz godina održava u Zagrebu, petkom na hrvatskom, a subotom na engleskom jeziku.

Prva tura na hrvatskom jeziku održat će se 14. lipnja, na engleskom 15. lipnja. Obilasci, koji počinju na križanju Ilice i Mesničke, održavat će se tim rasporedom sve do petka, 9. kolovoza, kada će biti održana posljednja tura, na hrvatskom jeziku.
O jedinstvenosti ove ture, tijekom koje je posjetiteljima vodič kostimirani lik Marije Jurić Zagorke, govore i brojne nagrade, pohvale svjetskih medija, ali i komentari oduševljenih posjetitelja.

Tajne Griča su već nekoliko godina istaknute kao jedna od top-atrakcija u Zagrebu na TripAdvisoru, dobila je i nagrade struke - 2013. Tajnama priznanje Hrvatske turističke zajedice u kategoriji Kulturnog itinerera, godinu ranije projekt je dobio nagradu Croatian Business Tourism za najbolji marketinški program hrvatskog poslovnog turizma, a National Geographic Traveller uvrstio ju je na popis najboljih noćnih doživljaja na svijetu!

Tajne Griča osmislio je kreativni tim Katapult promocije, a realizira se u suradnji i uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba. Redateljski koncept projekta potpisuje Anja Maksić Japundžić, koja je radila i na istraživanju građe i oblikovanju scenarija, koji sadrži brojne povijesne priče i legende iz zagrebačke i hrvatske povijesti. Tajne Griča jedinstveni su projekt koji na inovativan način predstavlja povijesnu i kulturnu baštinu na način koji je atraktivan svim generacijama - domaćih i inozemnih turista, ali i Zagrepčana!

Tijekom ove kostimirane ture, posjetitelji upoznaju pitoreskni život starog Zagreba, coprnice, likove iz Šenoinih romana i Matiju Gupca, a Marija Jurić Zagorka vodi ih kroz ulice Gornjeg grada koje skrivaju brojne tajne naše metropole! U svakoj turi, uz profesionalne glumce, sudjeluju i vitezovi, glazbenici, dok su "iza kulisa” scenski radnici koji osiguravaju jedinstven doživljaj!

Ulaznice se mogu rezervirati na 091 4615 672, ili kupiti na www.ulaznice.hr, te na svim prodajnim mjestima ulaznica.hr!
Više informacija o projektu Tajne Griča na: www.tajnegrica.hr, www.facebook.com/tajne.grica i www.instagram.com/secretsofgric.

tajne griča 1