Poziv plesačima za sudjelovanje u umjetničkom laboratoriju

ples-performancePoziv plesačima za sudjelovanje u umjetničkom laboratoriju

Mala performerska scena u suradnji s Eksperimentalnom slobodnom scenom (Ekscenom) upućuje javni poziv hrvatskim plesnim umjetnicima za sudjelovanje u projektu „TransAC – Transnational Co-production in Action" međunarodne mreže Meridians.

U sklopu projekta belgijska koreografkinja Zsuzsa Rozsavolgy (Scuba Club Collective) u Zagrebu će voditi umjetnički laboratorij s domaćim plesačima na temu „Public Transport / Private Stillness" („Javni prijevoz / Privatna nepokretnost"). Kroz laboratorij, koji će se održati od 19. listopada do 4. studenoga 2012., te od 16. do 19. prosinca 2012., istraživat će se upotreba javnog prostora u gradskom okruženju, a završit će javnim izvedbama na kraju ciklusa proba. Sudjelovanje plesača bit će honorirano.

Prvi sastanak i ogledna proba s odazvanim sudionicima održat će se u petak, 19. listopada 2012,, s početkom u 09:30, u prostoru Pučkog otvorenog učilišta (plesna dvorana), Ulica grada Vukovara 68.

Kontakt osoba za Ekscenu je Nino Bokan - 091 792 09 67.

TransAC u Hrvatskoj provodi Mala performerska scena uz potporu programa Kultura Europske unije, te Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

www.cirkus.hr

 

Cirkuski informacijski centar
c/o Mala performerska scena
Gundulićeva 18
10000 Zagreb - Croatia
Tel./fax. + 385 1 4833 154