Otvorene su prijave za Lush Nagradu 2013.

Najveću međunarodnu godišnju nagradu na polju alternativnog testiranja na životinjama.
Nagrada novčanim sredstvima podržava organizacije i pojedince koji djeluju na području znanstvenih istraživanja bez okrutnosti, aktivista koji podižu svijest o tom problemu i onima koji lobiraju kako bi se okrutnoj testiranja na životinjama praksi stalo na kraj jednom zauvijek.

Nominacije za “izvanredan doprinos” alternativi korištenja životinja za ispitivanje sigurnosti proizvoda otvorene su u pet odvojenih kategorija:

• Znanstvena nagrada
• Edukacijska nagrada
• Lobistička nagrada
• Nagrada za poticanje javne svijesti
• Nagrada za znanstvene novake

 

Obrasci za prijavu dostupni su za preuzimanje na internetskoj stranici Lush Nagrade (www.lushprize.org), a prijave su otvorene zaključno s 15. srpnjem 2013.
Dobrodošle su sve prijave, a posebno projekti realizirani u proteklih 12 mjeseci. Pojedinci mogu samostalno nominirati projekte u kojima su sudjelovali, a nominirati se mogu i organizacije te udruge.

Prošle godine, 250.000 funti podijeljeno je u osam zemalja. Među pobjednicima nalazili su se znanstvenici iz Italije i SAD-a, borci za prava životinja iz Japana i Indije, mladi istraživači iz Danske i Velike Britanije, redatelj iz Kanade, a među nominiranima se našlo i jedno poznato domaće ime, ono Prijatelja životinja koji su bili nominirani u kategoriji “Nagrada za poticanje javne svijesti” – za podizanje svijesti o okrutnim testiranjima na životinjama. Fond nagrada ostaje isti i ove godine.

Katy Brown iz Lush Nagrade izjavila je:
"Iako nas je prošlog mjeseca razveselila velika vijest da je zabranjeno testiranje u kozmetičke svrhe u cijeloj Europi, testiranje na životinjama, kako kozmetike tako i sastojaka i dalje će se provoditi diljem Azije i Amerike. Cilj Lush Nagrade jest poticanje znanstvene, regulatorne i aktivističke zajednice diljem svijeta da svoju pažnju i umijeće usmjeri na testiranja bez okrutnosti. Naša borba i cilj i dalje su važni, sada kada vidimo da su pomaci mogući, možda više nego ikada. Prošlogodišnji pobjednici u svim kategorijama bili su inovativni i inspirativni. Vjerujemo da će se novo izdanje Lush Nagrade opravdati naša očekivanja koja su, temeljena na prošlogodišnjim- velika.”

Par dodatnih informacija:

1. Popis prošlogodišnjih pobjednika i više informacija možete portražiti na internetskoj stranici Lush Nagrade: www.lushprize.org

2. Procjenjuje se da svake godine, više od 100 milijuna životinja- uključujući zečeve i miševe, kroisti za provođenje okrutnih testiranja.

3. Kao i prošle godine, o pobjednicima će odlučivati stručni žiri sastavljen od poznatih imena iz znanstvenog i aktivističkog svijeta. Nagrade će biti dodijeljene u studenom 2013. u Londonu.

4. Podsjećamo, Nagradu smo osmislii u suradnji s organizacijom Ethical Consumer (www.ethicalconsumer.org) što osigurava ne samo nepristranost pri odabiru, transparentnost cijelog procesa već strogi i sveobuhvatni opseg vrednovanja. Godišnji fond nagrada iznosi 250.000 funti, što ovu nagradu čini najvećom u sektoru alternativnog testiranja. Time se želi potaknuti testiranje potrošačkih proizvoda na isti način na koji se, već sada, provode i pronalaze alternative testiranju životinja u medicinske svrhe.

www.lushprize.org
www.lush.co.uk
www.ethicalconsumer.org

#animalperson za Twitter, Facebook i Instagram

Želite li nominirati nekoga za nagradu ili želite saznati više, molimo vas posjetite: www.lushprize.org