DEPRESIJA. I ŠTO SAD? - UVODNO PREDAVANJE

Iako je depresija vrlo često tema svakodnevnih razgovora, ona i dalje u društvu nije prepoznata u svim svojim oblicima. Osim kronične depresije, ona može biti i odraz stanja jednog dijela nas koji se ne uspjeva snaći u svakodnevnom životu. Na van možemo biti aktivni, uspješni, prekrasni i voljeni, ali unutarnje stanje je daleko od ispunjenja.

Depresija u svojim različitim oblicima postala je stanje na koje nažalost ili nisu upereni potrebni reflektori pomoći, ili su pak zasljepljujuće prejaki. Ona nije fiktivna i iz nje se ne možemo 'samo trgnuti'. Ona je stanje koje je toliko često, toliko vidljivo, a opet toliko skriveno da tiho razdire iznutra jer je tražiti pomoć iz tog mjesta gotovo nemoguće. Utoliko je depresija stanje koje je samome sebi krletka – jer pustiti nekoga unutra djeluje pogubno. Istovremeno, ostati u tome sam/a još se čini gorim.
U krajnjem slučaju, depresija je stanje kada san postane sinonim za bijeg, tišina za bol, a besmisao konstanta. Kada je na svaki upit –kako si? zadržan vrisak, a izgovoreno'dobro. Iako je uz depresiju vrlo često popratna pojava i beznađe, izlaz i putokazi prema njemu uistinu postoje.

S druge strane, kada prođemo depresiju, izađemo van i život postane dobar, možemo li se prepustiti opuštanju i bivanju bez straha da ćemo uroniti opet unutra?

Na ovome predavanju bavit ćemo se različitim manifestacijama depresije te povezanosti depresije i biokemijskog sustava našeg tijela. Bavit ćemo se i njezinim mogućim uzrocima te stvaranjem vlastitih resursa koji nama ili drugima oko nas mogu služiti kao podrška za izlaz iz ovoga stanju.

Predavačica: Tamara Sertić, integrativna terapeutkinja

subota, 28.1.2017., 18.30-20.00 sati
Centar Meleta, Črnomerec 46, Zagreb

Predavanje je besplatno.

Prijava je obavezna.

Rok prijave je petak, 27.1.2017., a broj polaznika je ograničen.
Prijave na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili mob: 099/7028-389 (Tamara)

Više Centru Meleta možete saznati na www.centarmeleta.com