Što stoji iza beskonačne gladi? - predavanje

POZIV NA BESPLATNO PREDAVANJE
U današnje vrijeme kada smo okruženi velikom količinom hrane na svakom koraku trebamo se upitati: "Čega smo uistinu gladni?". Način na koji se hranimo govori puno o načinu na koji pristupamo općenito životu te životnim situacijama. Iako ova tema više pogađa žene i muškarci su joj skloni. Od malih nogu smo okruženi različitim uvjerenjima kao što su :"Sve što je na tanjuru mora se pojesti.", "Jedemo točno u određeno vrijeme.", "Pojedi si nešto pa će ti biti lakše.".

No kada odrastemo shvatimo da nam ta uvjerenja ne pomažu. Pogotovo kada dođemo do točke da nijedna dijeta ne pomaže,a mi želimo pojesti sve više i više. Debljina je samo posljedica, a uzrok treba tražiti malo dublje. Često se pod uzrokom skriva pretjerani perfekcionizam, manjak samopouzdanja, nesređeni ili nedovršeni odnosi iz prošlosti, nedostatak ljubavi prema sebi, neravnoteža u uzimanju i davanju, doživljavanje hrane kao nagrade i još mnoštvo toga. No sreća u svemu tome je da mi kao odrasle osobe možemo to sve radom na sebi promijeniti te usmjeriti svoj život u smjeru kojim istinski želimo ići. Hrana nas hrani na fizičkoj razini i tome služi, kada se fizička glad zadovolji, a mi smo još uvijek gladni točno određene hrane, vjerojatno se javlja emocionalna glad. Emocionalna glad je poput rupe, mnogi ju opisuju kao osjećaj praznine u sredini prsa koju ne možemo ispuniti fizičkom hranom. Kada bismo jeli u miru i svjesno, bili bismo svjesni kada smo siti i nakon tog obroka ne bi opet tražili hranu.Hrana samo maskira naše stvarne potrebe i naše emocije od kojih smo satkani. Da bi se oslobodili te ovisnosti potrebno je prvo priznati sebi da više ne možemo po starim obrascima, povezati se sa svojim disanjem, ostati u sadašnjem trenutku i vidjeti što se skriva iza napadaja gladi.

ŠTO ĆETE DOBITI IZ OVOG PREDAVANJA UZ VJEŽBE:
- Prolaskom kroz predavanje i male vježbe odmah raditi na sebi
- Drugačiji pogled na naš odnos prema hrani
- Čuti kako su povezani hranjenje i životne situacije
- Naučiti kako hraniti tijelo, a ne emocije
- Uvid zašto dijete ne funkcioniraju i što treba napraviti na drugačiji način
- Čuti zašto uzimamo točno određenu vrstu hrane u nekom trenutku
- Proći kroz različite vježbe kako bi probudili svoju svjesnost,disanje i osjećaje u tijelu
- No najbitnije od svega je što ćete dobiti vrijem kako biste bili u miru i kontaktu sa svojim najdubljim potrebama i emocijama

Ovo predavanje je osmišljeno tako da potiče na razmišljanje, propitivanje uvjerenja, naših vrijednosti, načina na koji pristupamo životu i kroz to načina na koji se hranimo.

PREDAVANJE ĆE SE ODRŽATI 10.4.2017. u Zagrebu, u predviđenom trajanju od 1,5h.
Točno vrijeme i mjesto održavanja predavanja biti će objavljeno nakon dogovora sa zainteresiranima.

Sve zainteresirane molim da se najave do 1.4. na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na mobitel: 091/935-6942 radi organizacije i dogovora termina te u slučaju dodatnih pitanja.

Voditeljica predavanja: Marta Kravarščan, dipl. odgaj., NLP praktičar, life&business coach.
O voditeljici: Nakon završenog Učiteljskog fakulteta u Zagrebu radim privatno sa osnovnoškolskom djecom na razvoju koncentracije, tehnikama učenja i pamćenja te smanjenju stresa i treme u odgovaranju i pisanju testa. No nakon par godina jedna životna situacija me vraća na moj pravi poziv – psihoterapiju i savjetovanje ljudi. Kroz rad na sebi upoznajem se sa Gestalt psihoterapijom te ujedno upisujem tu edukaciju te sam i dalje u tom procesu. Paralelno sam završila edukaciju za neurolingvističkog praktičara (NLP) te life i business coacha. Ujedno pohađam različite business treninge kao i radionice transakcijske analize, imago terapije za parove te se bavim autogenim disanjem i meditacijom. Bavljenje jogom i meditacija me još više približava ovom pozivu i radu sa ljudima. Moja najveća motivacija su klijenti koji unatoč boli i preprekama napreduju te se razvijaju skupa sa mnom. Zbog svih vas moj poziv ima smisla.

 

Upišite se ovdje na naš newsletter listu: