MOĆ EMPATIJE

Srdačno vas pozivamo na predavanje
MOĆ EMPATIJE
u utorak, 3. listopada od 18.30 do 20 sati,
Centar za duhovni razvoj, Medovićeva 10, Zagreb

Iako nam je suosjećanje prirodno i urođeno, ipak smo danas zaboravili njegovu pravu primjenu...
Novo razumijevanje otklonit će našu naviku da empatiju brkamo s tješenjem, sažaljenjem, savjetovanjem, podučavanjem...
Prava empatija je prisutnost cijelog našeg bića za drugu osobu, pri čemu ona u jednom trenu osjeti da su njene potrebe potpuno shvaćene i na taj način doživi naše prisustvo kao čudotvorni lijek koji iscjeljuje srce i poboljšava odnose.

PRIDRUŽITE NAM SE i na besplatnom
seminaru „KOMUNIKACIJA KOJA POVEZUJE“
u subotu, 7. listopada, od 11 do 14.30 sati u Medovićevoj 10

Vaše donacije su dobrodošle, a prijave su obavezne
na: zagreb@hr.brahmakumaris.org
ili 091 1770 550

Voditeljica: Sandra Baksa, održava predavanja i radionice samorazvoja na različite teme podržavajući i ohrabrujući pojedince i grupe da prepoznaju svoje unutarnje vrijednosti, koje će im pomoći i da prepoznaju vlastitu jedinstvenost i posebnosti, osjete viši smisao u svom životu i vrate stabilnost i vedrinu u svoju svakodnevicu. Bavi se meditacijom, koju poučava u okviru Centra za duhovni razvoj Brahma Kumaris, a osobito je zaokupljaju teme kao što su samovodstvo (self-menagement leadership), empatija, komunikacija i samoostvarenje.

DETALJNIJE O PREDAVANJU

Kada govorimo o empatiji na razini svakog pojedinca u današnjem svijetu, jedna od osnovnih prepreka za poboljšanje međuljudskih odnosa je to što ne slušamo jedni druge. Zaokupljeni smo svojim umom, koji neprekidno procesuira misli i osjećaje, ideje i rješenja. U razgovorima, pogotovo kad trebamo nešto međusobno riješiti, nemamo strpljenja da dočekamo svoj red da govorimo, pa tako često, umjesto razumijevanja i pomaganja toj osobi da se poveže sa sobom i svojim potrebama, nudimo svoja objašnjenja, opisujemo svoje osjećaje, iznosimo svoja iskustva, ili ih pak tješimo, savjetujemo i često namećemo svoja rješenja. No, empatija nije to. Ona se odnosi na našu PRISUTNOST za drugoga i ono što ta osoba proživljava upravo u OVOM TRENUTKU. To znači automatski da naš um treba biti „prazan“, da u njemu nisu predrasude i procjene te osobe niti onoga što ona govori. To znači dati vrijeme i prostor drugoj osobi kako bi se ona izrazila i osjetila shvaćenom (ili samima sebi ako se radi o samoempatiji). Empatija omogućuje osobi da stupi u prostor unutarnjeg mira i vedrine, u vlastiti prostor rješenja. Empatija je također povezivanje s božanskom energijom u drugoj osobi. To je ona ista „supstanca“ koju svi imamo u sebi. Povezivanje na taj način dovodi nas do svačijeg zadovoljstva i rješenja svakog nerazumijevanja.

DETALJI O SEMINARU "KOMUNIKACIJA KOJA POVEZUJE"

Na seminaru ćemo graditi "hram komunikacije" na čvrstom temelju rada na sebi na kojem se uzdižu četiri stupa kao četiri tehnike koje ćemo koristiti: - meditacija, osvještavanje svojih vrlina, znanje o nenasilnoj komunikaciji te komunikacijske vježbe. Upoznat ćemo se dublje sa svojim osjećajima i načinom na koje ih možemo izraziti, kao i sa svojim dubljim potrebama koje su, ako nisu ispunjene, glavni razlog zbog kojeg smo okrivljavali druge ili sebe.