ŠTO JE UM I KAKO DJELUJE?

Na predavanju će biti objašnjena uloga uma u našem život, način na koji on djeluje, kao i metoda pomoću koje možemo nadići mentalni nivo i stupiti na duhovnu razinu postojanja.

Sant Mat je drevni duhovni put koji daje odgovore na suštinska pitanja kao što su: Tko smo? Koliki je čovjekov potencijal? Zašto smo ovdje? Kako ostvariti trajnu sreću? Učitelji Sant Mata u svojim predavanjima i knjigama tvrde da je odgovore na ova pitanja moguće dobiti spoznavanjem sebe kao duše, a ne posredstvom intelekta. Pismena i usmena razlaganja duhovnih istina služe samo kao putokaz i poticaj duhovnom tragaocu da se zaputi na unutarnje putovanje koje će ga odvesti do Izvora svega postojećeg. Na tom putovanju, putovanju duše, unutarnje Svjetlo i Zvuk od ključnog su značaja. Kontakt s unutarnjim Svjetlom i Zvukom uspostavlja se već na prvoj meditaciji.

Zapise o unutarnjem Svjetlu i Zvuku nalazimo u svim svetim spisima, u mističnoj poeziji kao i u djelima starogrčkih filozofa; Logos, Riječ, Naam, Shabd, Tao, Sarosha, Muzika sfera, samo su neki od naziva Stvaralačkog Principa u nama.

Predavanje: 03.10.2017. u 19 sati
Holozofsko društvo Hrvatske
Hrvoja Vukčića (Hrvojeva) 8
Zagreb
Ulaz besplatan
Info: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
097 655 0437