Poznati biodinamički poljoprivrednik iz Danske u Zagrebu - Niels Stokholm

Niels Stokholm, poznati biodinamički poljoprivrednik iz Danske gostuje ponovo u Zagrebu.

Sljedeću srijedu 21.3. u 17.00 u Kinu Kinoteka, Kordunska 1, održat će se projekcija filma Good Things Await. Projekciji će prisustvovati Niels Stokholm, a nakon projekcije moći ćete porazgovarati s njim. Film je preveden na hrvatski i razgovor će biti prevođen.
Ulaz je slobodan, a karte će se moći preuzeti na blagajni kina jedan sat prije projekcije.

Ovaj put će sigurno biti mjesta za sve zainteresirane, ali za svaki slučaj možete nam potvrditi dolazak pa ćemo rezervirati karte za vas.
Srdačan pozdrav,
vaš IWP tim

O filmu:

Više od 40 godina Niels Stokholm, antropozof i biodinamičar, uspijeva na svojoj farmi živjeti i raditi u skladu sa svojim uvjerenjima, brinući da zemlja, čovjek, biljke i životinje rastu i žive u harmoniji, povezani univerzalnim zakonima prirode i svemira uz minimalan utjecaj čovjeka i novih tehnologija. Duboka povezanost i poštovanje prema Zemlji kao živom organizmu i svemu što živi na njoj temeljna je sastavnica biodinamičke poljoprivrede, a Niels je jedinstven primjer čovjeka posvećenog tom idealu.

Film koji ćete gledati prati Nielsovu borbu za opstanak gospodarstva koje, osim nedostatka mladih koji bi ga preuzeli, ugrožavaju i administrativne mjere donesene u vladinim kabinetima. Uprkos činjenici što su njegovi proizvodi na visokoj cijeni među kupcima i najboljim svjetskim restoranima te što njegov način gospodarenja ne uništava okoliš već naprotiv obogaćuje i ozdravljuje zemlju novi propisi prijete oduzimanjem dozvola za uzgoj stoke i bavljenje poljoprivredom.

Iako društveno angažiran i provokativan, kao uostalom i njegov glavni lik, film nas osvaja prelijepim prizorima života na farmi, poetskim slikama i meditativnim ugođajem koji u svijest priziva vrijeme jedinstva čovjeka i prirode.

Institut za waldorfsku pedagogiju
iwp.cro@gmail.com
098 980 86 31