ZAŠTO JE VAŽNO RADITI GREŠKE DOK UČIMO?

OTVORENO PREDAVANJE PROGRAMA POMOĆI U UČENJU

Kao i svaki početak, početak nove školske godine, prilika je za nova pozitivna iskustva. No, nerijetko početak nove školske godine ujedno je i početak starih, dobro poznatih obrazaca. To mogu biti problemi sa pisanjem zadaća, organiziranjem vremena, muke sa matematikom, beskonačnim brojem godina u povijesti, apstraktnošću kemije ili dubinama biologije, a hrvatsku gramatiku bolje da ne spominjemo.

Kako bi već u samome početku pružili svome djetetu najveću moguću podršku, roditelji često traže razne načine da pomognu svome djetetu, i sebi, u nošenju sa školskom svakodnevicom. Od vašeg djeteta danas se često traži da bude uspješno – u svemu.
Od stare poslovice na greškama se uči, odavno smo odustali – zadaće moraju biti 100% točne, testovi koji su bez greške nagrađujemo, a usmena odgovaranja moraju biti bez zastajkivanja i točna reprodukcija onoga što piše u knjizi. Prostor za greške prečesto je malen ili ga nema. Čak i kada “dozvolimo” djeci (i sebi) da pogriješimo, očekujemo brzu rehabilitaciju dječjih sposobnosti i povjerenja u vlastiti uspjeh, očekujemo racionalnost.

Zašto se grešaka ne treba sramiti, koja je njihova funkcija i kako greške mogu biti korisne u procesu učenja, govoriti ćemo u sklopu uvodnog predavanja programa Pomoć u učenju.
Program Pomoć u učenju namijenjen je svoj školskoj djeci u obliku kontinuiranog rada i podrške unutar vašeg doma kao pomoć u savladavanju školskog gradiva i uklapanju u školski sustav.
Koristeći kontinuirani individualni pristup u radu, program se bavi specifičnim preprekama svakog djeteta ili adolescenta. Važno je za početak otkriti koji je djetetov prirodni način učenja i na osnovu toga ga postepeno voditi da nauči organizirati svoje vrijeme te tako uspije napraviti plan za učenje i ostale aktivnosti, a sve uz stalnu podršku odraslih.
Uvodno predavanje programa Pomoć u učenju namijenjeno je svim roditeljima čija su djeca već polaznici programa ili onima koji tek razmišljaju kako doskočiti novoj školskoj godini.

Četvrtak, 13.9.2018. u 18.30h
Psihološki centar Blažević
Centar Meleta
Črnomerec 46, Zagreb

Predavačica: Matea Blažević, prof. psihologije, voditeljica programa
Predavač: Karlo Meštrić mag. sociologije

Predavanje je besplatno. Prijava je obavezna, zbog ograničenog broja mjesta, na e-mail adresu: centar.meleta@gmail.com.
Rok prijave je do srijede, 12.9.2018. 


Matea Blažević, +385 99 4200 833, mblazevi@gmail.com
Mihaela Richter,+385 98 9929 032, mihaela.richter@gmail.com
Tamara Sertić, +385 99 7028 389, tamara.sertic@gmail.com
Eva Institoris, +385 91 5456 537, eva.institoris@gmail.com