PREDAVANJE O ZVUKU I ZAŠTITI SLUHA

Zvuk je nešto o čemu uopće ne učimo u životu a cijeli život smo okruženi njime. Neki zvukovi su neugodni neki ugodni neki neophodni a mi ih koristimo htjeli to ili ne. Da li se možemo obraniti od suvišnih zvukova?

Naredno predavanje u seriji odličnih tema u Školi zvuka, dotaknut će se samih tehničkih pojmova i pojasniti kako radi sluh i što je u biti zvuk. naravno, tema za kraj veseliti će one koji rade u problematičnim zanimanjima, glazbenike, radnike u pogonima, skladištima, građevini – kako zaštiti sluh? Za više infomacija o Školi zvuka i popis predavanja posjetite link.

PREDAVANJE O ZVUKU I ZAŠTITI SLUHA

1. Značajke zvuka i funkcioniranje sluha – razumijevanje zvuka počinje poznavanjem njegovih značajki, a svoj sluh ćemo više cijeniti kada znamo njegovu kompleksnost i osjetljivost

2. Zaštita sluha – dobna granica prosječne osobe s oslabljenim ili oštećenim sluhom se u moderno vrijeme sve više spušta, a kao jedan od čestih uzroka se spominje pretjerana izloženost buci ili (pre)glasnoj glazbi. Kako da zaštitimo svoj sluh na vrijeme!

Gost Darko Vidović (Bontech). Ulaz dobrovoljna donacija. SUMA; Barčićeva 11 (u prolazu) 27.1.19. u 18h

Facebook event