Predavanje: Što sad ljubav ima s tim?

Da li smo zadovoljni u braku ili vezi, u partnerskom odnosu? Što nas ljuti kod partnera?
Da li možda idemo iz veze u vezu i već prepoznajemo ponavljanje uvijek istih problema i istih obrazaca koji nas čine nezadovoljnima?
Kako to da naš ljubavni odnos koji bi trebao biti mjesto zajedništva, ispunjenja i zadovoljstva, vrlo često postane izvor frustracije, muke i napora?

Ljubavni odnos najčešće počinje zaljubljivanjem. U toj fazi, sve nam je super. No ta faza ima rok trajanja nakon kojeg slijedi „buđenje“ u stvarnost. Njegova opuštenost i ležernost postaju neodgovornost, a njena nježnost i brižnost postaju gušenje. Javlja se nezadovoljstvo, prebacivanje krivnje na drugoga, borba za moć i/ili za poziciju žrtve. Odnos postaje izvor frustracije i zamjeranja… i živjeli su nesretno do kraja života.

Što možemo napraviti kada se to dogodi? Otići u novo ili ostati u starom? Možemo li naći treću varijantu? Na koji način ostati, ali ne u starom, nego ostajući stvoriti nešto novo? Odnos koji nas zadovoljava. Da bi to postigli, moramo krenuti od sebe i prvenstveno stvoriti novi odnos sa samima sobom, a onda sa partnerom.

Na ovom predavanju pričati ćemo o ljubavnim, ali i svim ostalim odnosima, te o tome kako naša uvjerenja i najranija iskustva utječu na to da se „pogubimo“ u odnosu, ne dobivamo ono što želimo i očekujemo, a često ne izgovaramo što je to što nam treba.

Kako odnos iz mjesta frustracija, pretvoriti u mjesto „punjenja“ i rasta? – možete doznati na predavanju.

IPD Centar Split, 18.3.20219. u 18:00

Dobrodošli!
Ulaz je slobodan.
Obavezne prijave na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Lokacija: Hotel Park, Split, Hatzeov perivoj 3

Vrijeme: 18:00 - 20:00

 

.