UVODNO PREDAVANJE: POVJERENJE U SEBE I DRUGE

Predavačica: Mihaela Richter, savjetovanje po integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi

Povjerenje u sebe i druge – uvodno predavanje o tjelesno-orijentiranoj terapiji –
♦ subota, 13.4.2019., 18.30-20.00 sati, Centar Meleta, Črnomerec 46, Zagreb

Povjerenje je izuzetno velik i apstraktan pojam, a istovremeno predstavlja unutrašnje stanje koje osjećamo prema nekome ili nečemu koje je tako jednostavno i smirujuće. Na ovom predavanju pojasnit ćemo što je to povjerenje, te na koji način ga mi definiramo u vlastitim odnosima i vezama.

Budući da je život nepredvidljiv, doživljavamo ga nestabilnim i zastrašujućim. Stoga su strah i sram osjećaji koji nas prate u svim odlukama koje želimo no ne uspijevamo ostvariti. Dodatno, u prisustvu straha javlja se nepovjerenje.

Definirat ćemo strahove koje smo stvorili prema drugim ljudima, poslu, vezama ili životu općenito i otkrit ćemo kako oni utječu na nas u svakodnevici. Razumijevanje i prihvaćanje naših nesigurnosti dovodi nas do jasnih malih koraka kako proći kroz strah i sram, osloniti se na ljude koji nas doista prihvaćaju i kako izgraditi kvalitetan ritam života i prijatelje oko sebe. Prolazit ćemo mapu znanstvenice Brené Brown koja je kroz iscrpna istraživanja uspjela otkriti koji su to elementi i uvjeti koji čine povjerenje u prijateljskim, partnerskim i poslovnim vezama.

Samo u vlastitoj sigurnosti možemo biti od povjerenja ljudima u neposrednoj blizini – s jasnim granicama, pouzdanošću, odgovornosti, čuvanjem tajni te velikodušnošću. Na to putovanje krećemo od sebe.

Na ovom predavanju bavit ćemo se sljedećim temama:
♦ kako se stvara povjerenje
♦ osobne granice, kako jasno reći “ne” i “da”
♦ prolazak kroz sram i strah u životnim odlukama i kontaktu s drugim ljudimaPredavanje je namijenjeno svim odraslima koji su već uključeni u terapijski rad ili imaju interes za njega.

Predavanje je besplatno. Prijava je obavezna.
Rok prijave je petak, 12.4.2018., a broj polaznika je ograničen.

Prijave na:
e-mail: centar.meleta@gmail.com
mob: 098/992 90 32 (Mihaela Richter)

Info: www.centarmeleta.com