Plazmaonica s Borom Ranitovićem: Tai Chi Chuan i zdravlje

Sensei Boro Ranitović, učenik Shifu Damira Tenodija, bavi se Tai Chi-jem već desetljećima, a na nadolazećoj Plazmaonici govorit će nam o poveznici Tai Chi-ja i zdravlja. Dati će nam odgovore na pitanja što je zdravlje, što je Tai Chi Chuan i Chi Kung i u kojoj su sprezi sa zdravljem, kako ispravno razumjeti i prakticirati Tai Chi Chuan i Chi Kung te koje su dobrobiti vježbanja. Sensei Boro će nam dati i savjete o prehrani i nošenju sa stresom, ali i ispričati o zanimljivom projektu na kojem je sudjelovao gdje je na odjelu fizikalne terapije zagrebačke bolnice Sveti Duh provodio terapijsko vježbanje Tai Chi-ja.

Naše tijelo ima sposobnost revitalizacije, a uz ove spore i skladne pokrete, cijeli se proces podržava i ubrzava.
“Tai Chi Chuan je vježba koja nam može pomoći na stotinu načina, a ne odmaže nam niti na jedan.” (Shifu Damir Tenodi) Ova vježba pojašnjava nam univerzalne ideje i principe osmišljenijeg i cjelovitijeg življenja, a time i zdravijeg življenja.

Vođeni idejom sklada s unutarnjim izvornim idejama koje nadilaze naše, tek personalno funkcioniranje, vježbač otkriva vrijedne elemente koji čine život smislenijim.

Stoga, Tai Chi Chuan je puno više od sporta i vještine. To je fizičko mentalna disciplina koja se temelji na borilačkim vještinama, tradicionalnoj kineskoj medicini i filozofiji. Tek to troje u cjelosti izražava izvorni smisao postojanja ove nadasve vrijedne samodiscipline.

Dođite i upoznajte se sa Senseiem i ovom drevnom i plemenitom vještinom. Ulaz je slobodan.

Srijeda, 8. svibnja 2019. u 19:00 – 20:00

Plasma Saal - healing touch of the frequencies
Gundulićeva ulica 22A, 10000 Zagreb, Croatia