PREZENTACIJA ZVUKOTERAPIJE

Centar kulture na Pešćenici KNAP Ivanićgradska 41A
utorak 29.listopada u 19.00h
PREZENTACIJA ZVUKOTERAPIJE

● Što je to terapija zvukom
● Prezentacija instrumenata
● Zvučna meditacija uz instrumente i glas
● Izložba slika mandala
● Knjiga „Zaljubi se u svoj život“ i Vorteks mandala kartice

Na ovoj promociji možete doznati što je to terapija zvukom, kako se sprovodi i kakvim se instrumentima koristi. Uz vođenu meditaciju možete doživjeti mješavinu zvuka svih zvukoterapijskih instrumenata i glasa. Na ovom događaju biti ćete okruženi slikama mandala koje nose snažnu poruku iscjeljenja. Detaljne upute za rad sa zvukom nalaze se u knjizi “ZALJUBI SE U SVOJ ŽIVOT“ uz koju dolaze i oslikane kartice.

Želim vam ugodno putovanje na valu zvuka i boja.

ULAZ JE SLOBODAN 

Oko nas se nalazi mnogo vrsta određenih frekvencija i vibracija. Nama najupečatljivije su svjetlost koju vidimo i zvuk koji čujemo. Zvuk je vibracija koja se kreće kroz sve medije i inteligencija koja kreira stvarnost. Kao najjači alat transformacije, osim što ima sposobnost prodiranja kroz materiju i pokretanja molekula, zvuk ima jednu od primarnih uloga u svemiru, a to je stvaranje.
Zvukoterapija je vibraciona terapija koja koristi određene frekvencije kako bi putem zakona rezonancije utjecala na svaku stanicu u našem tijelu i čitavom biću.

Dobrobiti zvukoterapije:
● ublažava bolove različitog porijekla
● pridonosi bržem oporavku u postoperativnom periodu
● oslobađa od blokada
● potiče kreativnost i intuiciju
● fokusira misli i donosi bolju koncentraciju
● duboko opušta
● pojačava kreativne sposobnosti
● podiže životnu energiju
● harmonizira tijelo, duh i dušu
● uspostavlja energetski balans
● uravnotežuje moždane polutke
● smanjuje stres i napetost
● širi svijest.

Zvukoterapijski instrumenti. U integralnoj zvukoterapiji od tradicionalnih instrumenata koriste se: gong, tibetanske zdjele, tingsha, tibetansko i balineško zvono, indijanski i tibetanski bubanj, kao i razne šuškalice. Među suvremene instrumente / alate spadaju kristalne zdjele i veliki spektar zvučnih vilica od kojih se ove druge koriste samo u individualnom radu. Kao najmoćniji i najstariji od svih instrumenata koristi se ljudski glas. Slušajući zvuk nekih od alkemijski usklađenih instrumenata i glasa ugađamo se na opuštenost, mir i harmoniju.
„Zaljubi se u svoj život“ naslov je knjige koja se sastoji od obilja savjeta, tehnika, zvukova i osobnih iskustava koji imaju za cilj uravnotežiti i poboljšati naše opće psihofizičko stanje i povisiti osobnu frekvenciju. Opisane vježbe i postupke isprobala sam i osobno, stoga ih preporučam s punim pouzdanjem u njihovu učinkovitost. Knjiga je nastala sa namjerom da vas ispuni novim spoznajama kako bi postali pravi tragaoci za istinom i otvorili se najdragocjenijem dijelu sebe koji se zove LJUBAV.
Mandala je naziv koji se odnosi na kružnu sliku koja je nacrtana, naslikana i modelirana. Kao takva simbolizira jedinstvo i vječnost te se koristi u raznim umjetničkim prikazima u svrhu izražavanja dobrog zdravlja i cjelovitosti. Krug s centrom pojavljuje se u svakoj stanici koja ima jezgru i osnovna je struktura kreacije koja nas spaja s izvorom svega.
Kartice Vorteks mandale inspirirane su temama knjige „Zaljubi se u svoj život“, služe kao pomoćno sredstvo za rad s nekima od opisanih vježbi, tehnika i poglavlja te se mogu se koristiti i zasebno. Svaka mandala ima svoje jedinstveno značenje koje iz nje zrači, uvlači nas u svoj vorteks, diže frekvenciju i donosi određenu poruku.

Biografija autorice:Ivana Novačić akademska je glazbenica / solopjevačica i profesor glazbene kulture. Diplomirala je zvukoterapiju (D. ST.) na Akademiji za zvukoterapiju u Ujedinjenom Kraljevstvu. Aktivna je kao pjevački pedagog i izvođač na koncertima te organizira predavanja, seminare i edukativne radionice o zvukoterapiji. Radi s glasom, tibetanskim i kristalnim zdjelama, gongom, indijanskim bubnjem i zvučnim vilicama. Učitelj je i praktičar Theta healinga i Reiki sistema prirodnog iscjeljenja. Educirala se u tehnikama crtanja, slikanja, rada s kristalima, disanja i meditacije. Autorica je knjige „Zaljubi se u svoj život“ priručnika savjeta, vježbi, tehnika i zvukova za unutarnje putovanje i energetskih karata „Vorteks Mandale“. Član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, Theta Healing Institute of Knowledge i Brittish Complementary Medicine Association.

PHONOS Udruga ljubitelja zvuka www.phonos.hr
e-mail adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Most Duge Ekspanzija
17 most duge ekspanzija