Promocija knjige o anksioznosti i napadima panike - Split

Šibenska ulica 59, HR-21000 Split, Hrvatska
6.11.2021. U 17:30 – 18:30
Ono što ovu knjigu razlikuje od ostalih je što je pisana iz vlastitog iskustva autorice koja kroz svoju osobnu priču, stasajući kroz borbu sa paničnim poremećajem, postaje terapeut koji sada pomaže drugima da izađu iz pakla anksioznosti, panike i straha.


Helena Šunjić, rođena 1977 u Zagrebu, integrativna terapeutkinja koja je svoje zvanje stekla na četverogodišnjem studiju tjelesno orjenitrane psihoterapije, a kasnije na dvogodišnjem postdiplomskom studiju ovom je knjigom objedinila vlastitu životnu priču i iskustvo odrastanje i sazrijevanja kroz napade panike, agorafobiju i anksiozni poremećaj te svoje iskustvo iz prakse koju uspješno vodi već 8 godina.

Sa pomalo šaljivim naslovom Nepodnošljiva lakoća strahovanja inspirianim poznatim Kunderinim djelom, Helena čitateljima šalje poruku da je moguće doći na mjesto iz kojega je sve svoje strahove vrlo lako nositi i držati. Na način da nas kroz građenje kapaciteta da osjetimo i našeg odraslog Ja na neki način možemo držati i podržati sve ono što u nama postoji. Da naš strah nema nas, već mi imamo njega. I da kroz rad na sebi, kako u psihoterapijskom smislu. tako i u svakom drugom možemo na neki način postati podržavajući roditelj samom sebi.

U prvom dijelu knjige možemo vidjeti kako se, kroz vlastite procese na pragu odraslosti, mijenja život jedne mlade djevojke i kako kroz vlastito iskustvo susreta sa paničnim poremećajem i jakom anksioznosti prolazi sve uspone i padove, te se tražeći izlaz susreće sa mnogim usponima i padovima na svom putu nikada ne odustajući od vlastite namjere da pobijedi samu sebe i svoje strahove. Što na kraju i uspijeva. Što daje dodatnu inspiraciju svakome tko se u životu ikada susreo sa problematikom straha i anksioznosti.

Osim vlastitog iskustva, knjiga se u drugom dijelu bavi sa pitanjima poput: "Što je točno panični poremećaj? Kako se manifestira i zašto?

Te isto tako objašnjava uzroke ove problematike i daje primjere kada se, na koji način i radi čega sve javljaju panični napadi. Isto tako nalazimo čitavo jedno poglavlje posvećeno Agorafobiji koja je vrlo česti pratitelj anksioznog i paničnog poremećaja. Na kraju svega, u knjizi su ponuđene brojne tehnike samopomoći u vidu kognitivnih ili tjelesnih vježbi, vježbi disanja i meditacija. Promatrajući u cjelini, ova knjiga postaje neizostavno štivo i priručnik za svakoga tko se ikada osobno susreo sa napadima panike kao i za nas koji želimo više znati o problematici koja je dijelom radi modernog ubrzanog načina života sve prisutnija među nama."

Više o autorici na www.helenasunjic.hr

 

♦ ________________________________________ ♦
Poklon svim našim čitateljicama i čitateljima....

zvučnik newsletter mali

 

Budite informirani na vrijeme o novim događanjima s Drumtidam stranice
UPIŠITE SE NA NAŠU NEWSLETTER LISTU :)
Ispunite donji obrazac i na mail će vam stići link s kojeg možete preuzeti poklon koji želite.

 
Hvala vam i uživajte :
Drumtidam