Sunčev sustav je vrtlog!

Spiralni model – animacija Sunčevog sustava kao vrtloga
Zaboravite heliocentrični model – Sunčev sustav je vrtlog!

Stari Newtonov i Kopernikov model Sunčevog sustava nedokazana je teorija. Inteligentan tip po imenu Dr. Pallathadka Keshava Bhat dosjetio se potpuno drukčijeg načina razmišljanja o Sunčevom sustavu.

 

Nekoliko je razloga zašto mislim da bi taj model mogao biti onaj pravi.

Kao prvo heliocentrični model su oduvijek prikazivali (osobito NASA) kao model nalik frizbiju.
Fig6 31 HELIOSPHERE
Razmislimo nakratko o tome. Na ovom prikazu izgleda kao da Sunčev sustav putuje ulijevo. Kad Zemlja također putuje ulijevo (pola godine) ona se mora kretati brže od sunca. Zatim u drugoj polovici godine putuje u „relativno suprotnom smjeru“ dakle mora se kretati sporije od sunca. Onda, nakon što završi jednu orbitu, mora povećati brzinu kako bi pretekla Sunce u toj polovici godine. To bi trebalo vrijediti za sve planete. No, jednako kao što sve točke nacrtane na frizbiju nemaju konstantnu brzinu, neće je imati ni sve planete.
Kao drugo, većinu planeta možemo vidjeti tijekom cijele godine. U „plosnatom“ modelu svaka planeta bi bila skrivena iza Sunca najmanje jednom godišnje. Međutim, to se ne događa. Dakako, heliocentrični model nije u potpunosti plosnat, ali to ipak većim dijelom jest.
images
AKO Sunčeva sustav putuje prema „gore“ ili „dolje“ – zašto za takvo što nikad u životu nisam čuo? Zašto sam tek proučavajući rad Dr Bhata prvi put vidio „spiralu“? Protivnici ovog viđenja dijele se na skupine: jedna misli da je spiralni model pogrešan dok druga kaže da se nikako ili vrlom malo razlikuje od uvriježenog modela – vrlo čudno.

AKTUALNI PODACI: prva NASA-ina snimka koja pokazuje kako stvari stoje
Na koncu sam pronašao jednu jedinu NASA-inu snimku koja pokazuje kut smjera kojim naš Sunčev sustav putuje.
Cosmic Cloud-Solar System-Milky Way op 784x588
Posljedice
Zapravo ako je spiralni model točan i naš je Sunčev sustav putujući vrtlog, to će zasigurno promijeniti način na koji doživljavamo to putovanje. Što se mene tiče, kad pogledam heliocentrični model imam osjećaj da se radi o beskorisnom vrtuljku; nakon jedne godine ponovno se vraćamo na početak. Spiralni model ispunjava me daleko snažnijim osjećajem napretka, rasta, putovanja kroz Svemir u kojemu se baš nikad ne vraćamo na početak. Mi se NE nalazimo na velikom vrtuljku. Mi smo na putovanju.
Krug je spirala iz koje je uklonjen napredak
Zatim postajem jako sumnjičav jer su se takvim trikovima već služili u prošlosti. Usporedite majanski kalendar s gregorijanskim: majanski kalendar je zamršen sustav koji vas vodi kroz osobnu duhovnu evoluciju i napredak. Ima dane za sklapanje novih prijateljstava, dane za promišljanje o samome sebi itd. Kad bismo živjeli prema tom kalendaru, nikad se ne bismo prestali kretati naprijed.
mayanski sustav
S druge strane, gregorijanski kalendar nam kaže tek nekoliko stvari: tjedan počinje u ponedjeljak, neradni dani su subota i nedjelja i radit ćeš dok ne crkneš. Vrlo zgodno ako ste dio establišmenta, ali beskorisno ako ste pojedinac koji radi na sebi kako bi se poboljšao.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: DjSadhu

Prijevod: Zvijezdana Kastarpeli