Informatička škola iz Zagreba izrađuje besplatne web stranice za udruge i male poduzetnike

Prva srednja informatička škola najavljuje još jednu dobrotvornu akciju

Škola koja volontira
Učenici Prve srednje informatičke škole osmislili su način kako da doprinesu društvu oko sebe. Odlučili su znanje stečeno u školi podijeliti sa društvom u kojem žive. Oni planiraju napraviti desetak besplatnih web stranica za udruge i male poduzetnike ili obrtnike koji si to trenutno ne mogu priuštiti. Prva srednja informatička škola je jedina škola u Hrvatskoj gdje su baš svi profesori i učenici volonteri.

Stranica za Humane zvijezde Hrvatske
Sve je počelo upitom udruge Humane zvijezde Hrvatske koja je trebala web stranicu. Učenici su se rado odazvali upitu i tako  je startala nova stranica za udrugu: http://www.humanezvijezde.hr/. Suradnja s Humanim zvijezdama započela je prije par mjeseci i učenici su se, osim za web stranicu, angažirali i kao reporteri s humanitarnih utakmica dok su se  humane zvijezde odazvale na poziv na otvaranje Volonterskog kluba škole.

Doprinos zajednici - besplatne web stranice
“Razmišljali smo u školi kako bismo na najbolji način iskoristili znanje učenika i resurse naše škole za dobrobit zajednice oko nas”, navodi profesor predmeta iz multimedije Ante Jurjević, koji je i glavni mentor za ovaj projekt. “Mi koji se bavimo informatičkom tehnologijom znamo koliko je važno biti prisutan na webu, a naši učenici već u drugom razredu znaju kako napraviti i održavati web stranicu. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane udruge, male poduzetnike, obrtnike koji bi željeli imati web stranicu, a za to nemaju trenutno resursa, da nam se jave.” Naša web stranica je www.prvasrednjainformaticka.hr.

 

Katarina Bolfek 
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Mob: ++38591 6006 176

prvasrednjainformaticka.hr
facebook/informatickaskola.hr

 

Upišite se ovdje na naš newsletter listu:
    

 

koncerti i festivali

 
 

bubnjanje i ples

 
 

stand up komedija

ostalo