Početni tečaj djembea, lipanj 2017. Zagreb

Klub Dobre Vibracije organizira Početni tečaj djembea, koji će se održati od 2. travnja do 12. lipnja 2017., u prostorijama Centra za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“, na adresi „Nazorova“ 47, Zagreb (blizina Britanskog trga, osiguran besplatan parking za sve polaznike).

Tečaj se sastoji od 4 termina u trajanju od po 90 minuta, a nastava će se odvijati ponedjeljkom i petkom od 18:00 – 19:00h. Sledeći termin je 02-12.06.2017.

Namijenjen je svim uzrastima i na njemu se uče osnovne tehnike sviranja djembea, te više tradicionalnih zapadnoafričkih ritmova. Nakon završenog Početnog tečaja djembea zainteresirani polaznici se mogu priključiti našem bubnjarskom ansamblu i vježbati s prijateljima.
Za pohađanje tečaja NIJE POTREBNO NIKAKVO GLAZBENO PREDZNANJE, A INSTRUMENTI ZA SVE POLAZNIKE SU OSIGURANI.

BROJ MJESTA JE OGRANIČEN. Za prijave/rezervacije ili dodatne informacije, možete nas kontaktirati putem mobitela: 091/794-6465 (Boris) ili e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

CIJENA CIJELOG TEČAJA IZNOSI 150 kn.

Mada je djembe porijeklom iz područja Zapadne Afrike, naš ansambl se bavi različitim tradicijama-tradicionalno japansko bubnjanje, latinoamerički ritmovi, moderni ritmovi... Namjera nam je upoznati se s različitim kulturama i iz njih izvući ono najbolje, pri tom gradeći osobni svirački identitet svakog sudionika ponaosob kao i samog ansambla.
Na tom putu samootkrivanja, pored učenja tehnika dobijanja tona i usklađivanja koordinacije lijeve i desne ruke kroz razne tehničke vježbe, veliku pažnju poklanjamo procesu transformiranja energije i poboljšanju vitalnosti izvođača, ukazujući na razliku između iscrpljivanja (nakon sviranja se osjećamo premoreni) i očuvanja/obnavljanja naših energetskih resursa (nakon sviranja osjećamo lakoću kao nakon vježbanja yoge, thai-chia, qi-gonga,...).

Voditelj tečaja je PRLJEVIĆ BORIS, diplomirani glazbenik.
Od 1999-2008. bio je član Simfonijskog orkestra RTV CG i Crnogorske Filharmonije, te radio kao profesor u više srednjih i osnovnih glazbenih škola.U međuvremenu započinje studij shiatsua na Međunarodnoj Školi Shiatsua u Zagrebu i Studij Svjesne Prehrane i Dijagnoze.
Od 2008. je angažiran u Otvorenom Učilištu Biovizija u Zagrebu kao shiatsu terapeut i asistent na studiju shiatsua, te Studiju Svjesne Prehrane i Dijagnoze. U isto vrijeme je i voditelj projekta terapijskog bubnjanja za djecu Zagrebačkih osnovnih škola pod nazivom „Bubanj sve lakše podnosi-reci DA prijateljstvu“, koji je dobio podršku predsjednika RH, prof.dr.sc. Iva Josipovića, kao i pozitivno mišljenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.
Od 2012. vodi udrugu KLUB DOBRE VIBRACIJE i školu bubnjanja koja djeluje u okviru udruge, a od siječnja 2014. je angažiran kao glazbeni terapeut u Centru za rehabilitaciju „Stančić“.

Boris je aktivan i kao slobodni umjetnik te surađuje s glazbenicima i bendovima raznolike žanrovske orjentacije – MANTRA FRIENDS, LOTUS FEET, ZDENKA KOVAČIČEK, MIROKADO TRIO, JAZZ AMBIENT TRIO, HRVATSKI GAJDAŠKI ORKESTAR,...
Redoviti prakticira MEDITACIJU, YOGU, THAI CHI i druge oblike tjelovježbe.