Udaraljkaško-plesna proslava tečaja intuitivnog udaraljkanja

Pozdrav svima:)

Zajedno s polaznicima proljetnog tečaja intuitivnog udaraljkanja pozivam vas da u nedjelju 13. svibnja 2018. od 19 h u klubu Masters na Ravnicama uveličate jedno slavlje improvizacijske glazbe i plesa.
Povod je završetak našeg proljetnog tečaja, a razlog taj što volimo svirati, plesati i družiti se te što to sada želimo podijeliti s nešto širim krugom ljudi.

Krajem veljače u ovaj su tečaj krenule dvije grupe koje su dijelom "radile" zasebno, a dijelom zajedno. U nedjelju ćemo vam svirati svi skupa, a u drugom ćemo dijelu za udaraljke pozvati i vas.

Budući da je pristup koji njegujemo intuitivan i improvizacijski, na tečaju ne učimo gotovo nikakve ritmove nego u jednom dijelu termina učimo kako se što bolje izraziti zvukom, i – najviše od svega – kako pritom slušati druge u grupi i kako s njima komunicirati glazbom. A kada u drugom dijelu termina samo sviramo (poslušajte primjer s dna ovog poziva), pokušavamo se što bolje povezati s vlastitom nutrinom i izraziti je zvukom uz što manje inhibicija, srama i pokušaja da zadovoljimo svjesna ili nesvjesna očekivanja.

Zato tada "griješimo", puštamo se s lanca, ali i podržavamo onoga tko to čini. Nekad uđemo i u zajednički kaos. Usporavamo, ubrzavamo, poglašnjavamo se i stišavamo, sve kako nam dođe. Ništa nije unaprijed dogovoreno niti nas itko u tome vodi, osim naše vlastite nutrine i svirke svih ostalih u grupi.

Kako je ovo ipak događaj s "publikom", uvjeren sam da će nas intuicija nagoniti i da svojom svirkom podržavamo vaš ugodan plesni i slušni doživljaj.

Plan je ovakav:
19:00 – kreće glazba po izboru DJ-a (etno/worldmusic/reggae/dub)
20:00 – sviramo sami, vi (nadamo se) plešete
20:30 – sviramo zajedno s jednim dragim glazbenim gostom
21:00 – tko želi pridružuje nam se na udaraljkama kako bismo mi mogli plesati
21:30 – pridružuje nam se i DJ
22:00 – kraj ili after:)

Ulaz 0 kn s PDV-om

U klubu se puši, ali ima i zraka jer se mogu otvoriti dvoja vrata i prozori, a tu je i divna Mastersova terasa:)

Za ovaj događaj ne naplaćuje se ulaz, ali bi bilo izvrsno da, tko može, potroši neke novce na šanku (imaju i čajeve i prilično kvalitetne sokove na razrjeđivanje) pa da povećamo izglede da slično još koji puta ponovimo.
Hvala i vama i klubu na podršci:)

Dio snimke s jednog od termina ovog tečaja:
https://soundcloud.com/user-491804280/a-part-of-the-9th-april-2018-intuitive-percussioning-course


Foto https://unsplash.com/@wrwhite3