To BeAt The Beat - Krešimir Oreški

 EDUKACIJSKI VIDEO MATERIJALI ZA DJEMBISTE, BUBNJARE I PERKUSIONISTE

Ne zaboravite stisnuti "subscribe" gumbić na mom youtube kanalu :)


Evo novog važnog videa na mom youtube kanalu za sve djembiste - a pogotovo početnike:
8 bazičnih vježbi za razvijanje dobre tehnike i izmjene basa, tona i slapa.


 

Video s 15 esencijalnih Drum Circle ritmova:Za sve vas koji želite razviti bolju koordinaciju te ojačati, osloboditi i učiniti neovisnom slabiju ruku - ovo je vježba za vas!

 


Dununbe - West African Rhythms For Drumset


BIOGRAFIJA:
krešo i drum setKrešimir Oreški je perkusionista, bubnjar i edukator iz Zagreba. Član je brojnih sastava – perkusionista je u najistaknutijoj domaćoj ethno-rock-alternative grupi KRIES, makedonskom orkestru i zboru EZERKI & 7/8, duetu DEEP HARPER, novom kolektivu KWAAKA AFROBEAT, te bubnjar u bendovima TV EYE i ALLO, ALLO QUARTETTE. Pored rada u matičnim grupama surađuje i s mnogim domaćim i inozemnim glazbenicima, DJ-evima, zborovima i plesačima.
U svojoj dugogodišnjoj karijeri svirao je gotovo sve - od punka i novog vala, preko rocka, garage r'n'r, popa, funka, bluesa i indie glazbe, do razne etno glazbe (irske, afričke, makedonske), te gipsy swinga, šansona i meditativne glazbe. Bio je osnivač i vođa dviju domaćih afro/ethno grupa: Rhythm Tribe (2001-2008) i Iroko (2011-2014), te član domaćeg irskog benda Shamrock Rovers (2000-2004). 80-tih godina svirao je bubnjeve u mnogim zagrebačkim new wave i rock grupama (Regata, Marlyn, Galeria, Kasandra,...)
Zapadno-afričko bubnjanje usavršavao je na mnogobrojnim tečajevima i radionicama afričkih djembe majstora (TonTon Soriba Sylla, Adame Drame, Famoudou Konate, Billy Konate, Ibro Konate, Seckou Keita, Seydou Dao, Sega Sidibe). Kao prvi učitelj djembea i začetnik afro scene na ovim prostorima, od siječnja 2001. neprekidno vodi redovne djembe tečajeve kroz koje je prošlo više tisuća polaznika, od kojih su danas mnogi od njih profesionalni glazbenici. Pored toga vodi i razne perkusionističke radionice kao što su Drum Circle (bubnjanje u krugu), Inner Drumming (Healing Rhythms) radionice, Team building – Team drumming program za poduzeća i kompanije, te razne radionice za učenike i nastavnike škola.
Iza sebe ima više tisuća koncerata i nastupa u 20-ak zemalja svijeta, te isto toliko snimljenih albuma. Autor je priručnika"DJEMBE – KRALJ AFRIČKIH BUBNJEVA" (2008). Dobitnik je nagrade Porin (za filmsku glazbu s grupom Kries za film „Konjanik“ B. Ivande), te strukovne nagrade Status za najboljeg instrumentalistu ethno glazbe u 2005. godini, kao najizravnije priznanje talenta i umijeća. Član je strukovnih udruga HGU, HUZIP i HDS-ZAMP. 


Kontakt: Krešimir Oreški
095 198 9915 / Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.DJEMBE PRIRUČNIK → samo 60 kn

Razveselite sebe ili nekog vama dragog (i sve susjede :) opsežnim priručnikom za sviranje djembe bubnjeva... VIŠE

djembe prirucnik