Marina Cherry: »Only bones v1.6« prezentacija rada u nastajanju

U petak 9.10.2020. u 19:00 u Maloj dvorani Pogona Jedinstvo, održati će se prezentacija rada u nastajanju pod naslovom "Only bones v1.6", mlade cirkuske umjetnice Marine Cherry (SAD/SE)
Ova mlada američka umjetnica sa švedskom adresom protekla dva tjedna boravi na rezidenciji u Zagrebu, u sklopu programa Laboratorij cirkuske umjetnosti, u sklopu kojeg je od 25. do 27. rujan održala i radionicu kontorzija i akro plesa. Projekt »Only bones v1.6«, čiji će razvoj moći pogledati zagrebačka publika u petak, svoju bi premijeru trebao doživjeti u prosincu na ovogodišnjem izdanju Nous Nous festivala u Helsinkiju.

Only Bones je projekt minimalističkog fizičkog teatra. Koncept baziran na originalnoj predstavi Thoma Moncktona** nastavlja svoju transformaciju na način da odabrani umjetnici kreiraju svoje verzije predstave unutar zadanog koncepta.
Koristeći uniformirane i vrlo restriktivne parametre, odabrani umjetnici stvaraju svoje jedinstvene izvedbe koje prate sličnu estetiku. Smjernice su sljedeće: samo jedno svjetlo, bez narativa, bez scenografije, bez rekvizita, bez teksta, u limitiranom prostoru. Na ovaj način umjetnici su prepušteni samo vlastitim mogućnostima da stvore svoj svijet unutar postavljenog koncepta.
https://vimeo.com/onlybones

Ulaz je besplatan!
Zbog ograničenog broja osoba u publici, molimo da rezervirate svoje mjesto na:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  (napisati svoje ime i prezime, kao i osoba za koje rezervirate)

Molimo vas da se pridržavate preporučenih mjera HZJZ-a koje se tiču virusa COVID-19. Na ulazu će biti omogućeno sredstvo za dezinfekciju.

MARINA CHERRY
Marina se bavi kontorcionizmom i akro-plesom. Diplomirala je sa ESAC-a (École Supérieure des Arts du Cirque) u Bruxellesu nakon što je započela svoju profesionalnu formaciju u cirkusu u kanadskoj školi ENC (École Nationale de Cirque) Montrealu. Dolazi iz Montane u Sjedinjenim Američkim Državama a trenutno živi i radi u Švedskoj, u Stockholmu. Osim na projektu Only bones, trenutno radi i na svom drugom solo projektu naziva Ningen koji će imati premijeru na Festivalu Courant D’Airs u Bruxellesu .

**Thom Monckton
Thom je kreator u neverbalnom teatru sa tendencijom prema komediji. Umjetnički je kodirektor Kallo Collective, kompanije bazirane u Helsinkiju koja producira predstave suvremenog cirkusa i fizičkog teatra i organizira NousNous Festival – godišnji festival fizičke komedije. Rođen na Novom Zelandu, obrazovan je u cirkusu i fizičkom teatru u Parizu, a živi i radi u Europi od 2006. Njegove solo produkcije izvedene su internacionalno u preko 20 država svijeta.

Gostovanje se odvija u sklopu programa Laboratorij cirkuske umjetnosti u organizaciji Cirkorame.
Laboratorij cirkuske umjetnosti se realizira u suradnji sa Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade POGON, a uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova
_______________________________________________________________________