Cirkoramin »Horrror House Project: Salto Mortale« ponovno u Zagrebu

20. i 21. listopad, Pogon Jedinstvo, Trnjanski nasip bb
Izvedbe oba dana u 19:00, 20:00 i 21:00

Nakon ožujskog premijernog maratona kroz 6 izvedbi u jednu večer, predstava suvremenog cirkusa »Horror House: Salto Mortale« vraća se u Pogon-zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, i to 20. i 21. listopada kroz tri izvedbe po večeri.


Horror House Project: Salto Mortale prvi je dio trilogije nazvane "Horror House Project", koja kroz tri cjeline progovara o cirkuskom umjetniku. Kroz hiperrealistički prikaz problematike s kojom se cirkuski umjetnici gotovo svakodnevno susreću, publika se dovodi u situacije komedije, parodije i nadrealne poetike.
Horror House Salto Mortale 1
Nitko tko zaista ne voli cirkus ne može raditi u cirkusu. Umjetnost cirkusa je borba čovjeka i gravitacije, sna i jave, nemogućeg i mogućeg. Uz svu ljubav i posvećenost ovoj umjetnosti puno je mogućnosti da užitak preraste u stravu. Ta ne tako česta, ali poput sjene prisutna pojava, dio je svakog treninga, probe i izvedbe, kao rubnost koja potiče adrenalinsko uzbuđenje. Horror House Project pokušava publici dočarati niz situacija iz kojih se, kroz kolažne tekstualne formate, audio i video efekte i vertikalne koreografije prikazuju upravo rubne situacije rada cirkuskih umjetnika.

Predstava je postavljena za pet gledatelja/ica koji zajedno s izvođačima prolaze sve korake ove predstave. Poželjno je da se petorka poznaje/da su prijatelji, zbog propisanih mjera vezanih uz COVID-19.

Cijene ulaznica:
za grupe od 5 ljudi koji sudjeluju u izvedbi: 200 kuna (40 kn jedna karta)
pojedinačna cijena za "nijeme promatrače": 10 kuna
Pošto je broj gledatelja/ica ograničen, potrebno je rezervirati mjesta do 20.10. u 12:00 putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Pri rezervaciji treba navesti sva imena i prezimena osoba za koje rezervirate karte, te za koju izvedbu se karte rezerviraju (datum i vrijeme)
Predstava je namijenjena osobama iznad 12 godina.

Pratite informacije na: https://www.facebook.com/events/420108498956948

 

Autori: Nikola Mijatović i Jadranka Žinić Mijatović
Izvode: Petra Bokić, Jadranka Žinić Mijatović, Nikola Mijatović Bangavi
Svjetlo / Zvuk: Jasmin Dasović
Majstor za mobilne kućice: Damien Daille ViVi
Dekorativna scenografija: Jelena Đanko
Ilustracija / Animacija / Oslikavanje objekta: Marin Remić
Majstor varioc: Maxime Weinmann
Video kolaž: Josip Visković
Glazbeni kolaž: Igor Ivanković
Grafički dizajn: Ruta
Produkcija: Cirkorama 2020.
"Horror House Project" su podržali: Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Ured za kulturu Grada Zagreba, Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade kroz program Pogonator – inkubator suvremenog plesa i kazališta 2020.

 ♦