Kino Cirkus

Drugi po redu ovogodišnji Kino Cirkus u Zagrebu održava se u srijedu 16.3.2022. godine u dvorani Kulturno informativnog centra KIC na adresi Preradovićeva 5, s početkom u 20:00.
Ulaz na projekciju je besplatan.

Na repertoaru je: TOUT VA BIEN - 1er commandement du clown

Grupa mladih ljudi odlučila je promijeniti svoje živote- provesti dvije godine u školi za klaunove i suočiti se sa svojim najvećim izazovom do sada: »Pronaći svog unutarnjeg klauna«, naučiti potaknuti publiku na smijeh različitim ljudskim stanjima. Dok ih pratimo kroz njihovu stalnu potragu, njihove trenutke sumnje i trenutke užitka, polako počinjemo shvaćati koliko je ova, gotovo tradicionalna umjetnost, još uvijek živa i više nego ikada- koliko je potrebna.

Redatelj: Emilie Desjardins i Pablo Rosenblatt
Žanr: dokumentarni
Jezik: francuski sa titlovima na hrvatskom
Trajanje: 93'
Godina proizvodnje: 2014.
Produkcija: IMDbPRO
Link: https://vimeo.com/ondemand/touvabien

Kino Cirkus ciklus je filmova cirkuske tematike uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju, ali i hraniti svoju inspiraciju ako se bave nekim oblikom umjetničkog izražavanja. Kino Cirkus nasljednik je Cirkuske srijede koju ju je organizirala Mala performerska scena. Projekt 2014. godine seli u Split u organizaciji suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 i mijenja naziv u Kino Cirkus. Filmovi se od 2018. godine prikazuju i u Zagrebu kada se u ovaj projekt partnerski priključuje Cirkorama. Od 2019. godine Kino Cirkus se širi na ostale gradove u Hrvatskoj i danas se filmske projekcije redovito održavaju u Puli, Rijeci, Samoboru, Dubrovniku, Križevcima, Splitu i Zagrebu. Od 2022. godine Kino Cirkus provodi se kao dio programa Cirkuske nacionalne platforme.

Kino Cirkus je dio projekta Nacionalne cirkuske platforme, kao i programa Cirkorama produkcija i distribucija i Suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 koji se provode uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova i Ministarstva kulture i medija RH.

 

 

♦ ________________________________________ ♦
Poklon svim našim čitateljicama i čitateljima....

zvučnik newsletter mali

 

Budite informirani na vrijeme o novim događanjima s Drumtidam stranice
UPIŠITE SE NA NAŠU NEWSLETTER LISTU :)
Ispunite donji obrazac i na mail će vam stići link s kojeg možete preuzeti poklon koji želite.

 
Hvala vam i uživajte :
Drumtidam