Najava izložbe KC Grad

Suvremeni cirkus i zagrebački umjetnici kao dio grupne izložbe u sklopu Artist in Residence programa u Gradskoj galeriji - KC Grad u Beogradu

Grupna izložba umjetnika ovogodišnjeg Artist in Residence programa Kulturnog centra Grad, u Beogradu, otvorena je od ponedjeljka 7.3.2022. godine. Izložba predstavlja rezultate internacionalne grupe umjetnika i umjetnica, izabranih za rezidencije putem javnog natječaja, a koji su tijekom siječnja i veljače 2022. godine radili na svojim projektima u otvorenom ateljeu Gradske galerije.

Svoje radove predstavlja 13 umjetnika_ca, među kojima je i hrvatski suvremeni cirkuski umjetnik Nikola Mijatović sa radom CIRKUS JE IZVEDBENA UMJETNOST SVUDA OSIM U HRVATSKOJ / CIRCUS IS A PERFORMING ART EVERYWHERE EXCEPT IN CROATIA. Ova umjetnička instalacija nastavak je rada započetog u Zagrebu 2020. godine s hrvatskim cirkuskim umjetnicima_ama. U sklopu Artist in Residence programa Nikola Mijatović nastavlja rad na kreiranju izvedbenog i video materijala vezanog uz instalaciju. Ovom prilikom surađuje sa Milanom Manićem, Slavicom Dolašević, Dankom Sekulović i Vladanom Manić - cirkuskim umjetnicima_ama iz Beograda, čime se spomenuta instalacija stavlja u regionalni kontekst. Stalni suradnik na ovom projektu je Maxime Weinmann - francuski video umjetnik s hrvatskom adresom.

Izložba će biti otvorena do 18. ožujka u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad, Braće Krsmanović 4, Beograd, dok će prezentacija rada CIRKUS JE IZVEDBENA UMJETNOST SVUDA OSIM U HRVATSKOJ / CIRCUS IS A PERFORMING ART EVERYWHERE EXCEPT IN CROATIA i performans biti održani 15.3.2022. godine od 18:00 do 20:00.

više informacija: https://www.kcgrad.rs/whats-on/

 

 

♦ ________________________________________ ♦
Poklon svim našim čitateljicama i čitateljima....

zvučnik newsletter mali

 

Budite informirani na vrijeme o novim događanjima s Drumtidam stranice
UPIŠITE SE NA NAŠU NEWSLETTER LISTU :)
Ispunite donji obrazac i na mail će vam stići link s kojeg možete preuzeti poklon koji želite.

 
Hvala vam i uživajte :
Drumtidam