Radionica i prezentacija rada svjetske cirkuske umjetnice Alice Rende

14 i 15. ožujka održat će se radionica “Fleksibilnost u istraživanju pokreta”, a 18.3. u 19 sati Alice Rende održat će javnu prezentaciju svog istraživanja i rada u nastajanju.

Od 13. do 19. ožujka na rezidenciji u sklopu circusnext platforme ( https://circusnext.eu/ ) Cirkorama ugošćuje francusko - brazilsku umjetnicu Alice Rende, predslektiranu za circusnext ediciju 2023. Alice će ovih tjedan dana provesti u umjetničkom istraživanju za svoj solo projekt "Fora", a javnom prezentacijom rada u nastajanju 18.3. u 19:00, predstaviti će zagrebačkoj publici pronađeni izvedbeni materijal.
"Prisiljena na uvijanje kako bi se prilagodila preuskom prostoru, odlučuje pobjeći. Nakon uspješnog bijega, uvijanja ostaju poput jeke u njezinu tijelu. Između straha, zadovoljstva i iznenađenja, ona nastavlja prkositi svojim nevidljivim zidovima.

"Fora" znači "vani" na portugalskom, katalonskom, sardinijskom... U ovom solo projektu uvijeni ( zgrčeni) pokret je očajnička strategija protiv dominacije, kao i počast onima koji se ne uklapaju."Nakon prezentacije publika će imati priliku sudjelovanja u razgovoru s umjetnicom.

Ulaz na prezentaciju je slobodan, donacija dobrodošla!

Za vrijeme rezidencijalnog boravka Alice će, također u Pogonu Jedinstvo, 14. i 15. ožujka održati radionicu u sklopu Laboratorija cirkuske umjetnosti »Fleksibilnost u istraživanju pokreta«. Radionica se sastoji od niza vježbi kontorzija prilagođenih svim razinama polaznika_ca, u kombinaciji s istraživanjem pokreta. Prijave za radionicu primaju se najkasnije do 11.3.2023. a sve dodatne informacije pročitajte na: https://fb.me/e/3gQM6Le7z

 

Hvala i svako dobro,

Petra Bokić
095 520 8077
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
http://cirkorama.org/hr/o-nama/Upišite se ovdje na naš newsletter listu: