RADIONICA: Tehnika i pokret na trapezu i krugu

Zračne akrobacije za početnike, ali i one s iskustvom

Vikend radionice idealne su da se okušate u nečem novom ili pak usavršite znanje, a Cirkus Kolektiv - udruga za suvremeni cirkus i srodne umjetničke prakse ovaj vikend nudi nešto jako zanimljivo.
Trodnevna radionica Tehnike i pokreta na trapezu i krugu održat će se od petka do nedjelje 9. do 11. veljače u prostoru Male scene u splitskom Domu mladih.


Radionica je namijenjena mladim i odraslim početnicima, kao i onima koji se već neko vrijeme bave nekom vrstom zračnih akrobacija. Prolazit će se kroz razne vježbe zagrijavanja i snage specifične za zračne discipline, radit će se na osnovama zamaha (u suspenziji i jarreu) i predvježbama za figure dinamike, ali i na samim figurama dinamike i statike. Prva dva dana fokus će biti na tehnici i figurama na trapezu i krugu, a zadnji dan na opuštanju pokreta tijela kroz tehniku, kreiranje figura i spajanje figura u jednu sekvencu. Voditeljica radionice je Petra Najman, cirkuska umjetnica i cirkuska pedagogica iz Zagreba.


Broj mjesta je ograničen pa su prijave obvezne, a prijaviti se možete putem google obrasca na poveznici: https://forms.gle/kB7VKsc8fvRDA1Cd7

RASPORED RADIONICE:
Petak 9.2. od 16 do 18 h
Subota 10.2. od 18 do 20 h
Nedjelja 11.2. od 17 do 20 h

O VODITELJICI:
Petra Najman rođena je u Zagrebu 1999. godine, a sa 12 godina počinje se baviti cirkusom u cirkuskoj udruzi Cirkorama s kojom je od 2014. do 2016. godine nastupala u brojnim performansima i predstavama. S 18 godina odlazi u Francusku, u cirkusku školu u Turbul', gdje izučava cirkusku pedagogiju za djecu i mlade te dobiva diplomu cirkuskog pedagoga „BIAC“. Ostaje u Francuskoj gdje upisuje profesionalnu cirkusku formaciju Piste d’Azur, u kojoj specijalizira statični trapez .
Godine 2021. upisuje talijansku cirkusku školu FLIC u Torinu, gdje obogaćuje svoje umjetničke i tehničke vještine u istoj disciplini te je 2023. godine završava. Godine 2021. premijerno igra predstavu “Moja smrt i ja”, njezin prvi solo projekt kao autorice i izvođačice.
Također sudjeluje u raznim cirkuskim i interdisciplinarnim projektima diljem Europe te radi s
Francuskom kompanijom „L'Attraction“ na novoj predstavi „Saletes“.
Trenutno je sa svojim partnerom Ivanom Svagušom koautorica suvremene cirkuske predstave “Vrana bez gnijezda” za koju su već objavili istoimenu slikovnicu.

Cirkus Kolektiv - udruga za suvremeni cirkus
i srodne umjetničke prakse
Ulica slobode 28, 21000 Split, Croatia
www.cirkus-kolektiv.org
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
+385 98 676 849

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦

♦ ________________________________________ ♦
Poklon svim našim čitateljicama i čitateljima....

zvučnik newsletter mali

 

Budite informirani na vrijeme o novim događanjima s Drumtidam stranice
UPIŠITE SE NA NAŠU NEWSLETTER LISTU :)
Ispunite donji obrazac i na mail će vam stići link s kojeg možete preuzeti poklon koji želite.

 
Hvala vam i uživajte :
Drumtidam