Otvorenje dvojezične izložbe Lica Indije, lica Hrvatske

Indijski kulturni centar Zagreb, Ilica 43, zgrada u dvorištu
srdačno Vas poziva na otvorenje dvojezične izložbe Lica Hrvatske, lica Indije
28. veljače 2018. u 19 h
Ivo je Andrić pisao o mostovima kao najvećem dobročinstvu koje čovjek ostavlja drugima.

Izložba Lica Indije, lica Hrvatske pokušava izgraditi most između kultura dviju zemalja koje dijeli nekoliko tisuća kilometara.

Na tom putovanju međusobna upoznavanja i stvaranja prijateljskih odnosa, važnu su ulogu oduvijek imali prepoznatljivi simboli, a najbolji su ambasadori oduvijek bili uspjesi, ideje i pregnuća samih građana. U prijašnjim vremenima, neki su u svome pregnuću ostali bezimeni, no ovo je prilika da odamo počast onima među nama čija imena znamo a poradi kojih će budućnost pamtiti 20. stoljeće, svjesni da ih ne možemo sve spomenuti. U sklopu ove izložbe predstavljamo izbor onih koje danas smatramo ambasadorima naših kultura kao i one koji bi to mogli tek postati. Kao što su Nikola Tesla i Mahatma Gandhi i danas imena koja zvone u cijelome svijetu nadamo se da će takva odjek imati i izabranih 40-ak kandidata iz područja umjetnosti, sporta, znanosti i tehnologije koje izložba predstavlja kao važne sudionike u predstavljanju vlastitih kultura svijetu.

 Program otvorenja:
♦ pozdravna riječ 19.00 - 19.15
♦ plesni nastup: 19.15 - 19.45, ansambl Apsaradhe
  Ana Jug voditeljica je ansambla Apsaradhe. Na otvorenju uživajte u izvedbama indijskoga klasičnoga plesa kathaka i modernoga bolivudskoga plesa.
♦ zakuska, simboličan most između Indije i Hrvatske
♦ filmski program: 20.15, indijski igrani film Queen, 2014. s hrvatskim titlovima, redatelj Vikas BahlRani, nakon što njezin mladoženja otkaže vjenčanje svega nekoliko sati prije obreda, odlučuje stvari uzeti u svoje ruke i otkriti svijet.

 Izložba je otvorena u centru od 28. 2. do 16.3. 2018.
    - pon, čet od 16 do 19 h
    - utorak od 10 do 13 h

Izložba je ostvarena uz podršku Ministarstva kulture Republike Indije i Veleposlanstva Republike Indije u Hrvatskoj.

lica hrvatske 1