TRIO FRANOLIĆ ĆULAP GABRIĆ

Trio Franolić Ćulap Gabrić, Močvara , srijeda 6. 10.2021. u 20h.

Trio Franolić Ćulap Gabrić
izvodi autorske kompozicije. Spajaju elemente tradicionalne orijentalne i balkanske glazbe s indijskom, jazz, romskom i klasičnom glazbom, te spontano stvaraju nove glazbene oblike. Oud i viola svojim se toplim zvucima prirodno prožimaju s egzo;čnim udaraljkama. To je glazba koja teče kao slobodno razmišljanje, gotovo kao prirodni dijalog koji stvara magičnu atmosferu. Pripremaju materijal za prvi zajednički album.

FACEBOOK NAJAVA

Dražen Franolić i Kamenko Ćulap zajedno sviraju od 2008., snimili su albume Česma (2009.)
i Bujrum (2013.). U suradnji s harmonikašem Markom Jovanovićem, kao trio Franolić Ćulap
Jovanović snimili su albume Put (2016.) i Faza (2019.).

emil gabrićEmil Gabrić, violina i viola
Odrastao u Subo;ci gdje je po cijele dane pjevao i tjerao baku i prabaku da mu glume prateći
bend. Predškolsko razdoblje obilježava mu pod s tana rski živo t kod pozna te gla zbene obitelji Toplak gdje mu dopuštaju da svira po njihovom klaviru. Vrlo brzo upisuje glazbenu školu i donosi odluku koja će mu obilježi; život – svirat će violinu. Razlozi su bili prozaični: harmonika mu je bila preteška, flauta je bila preskupa, a violina se mogla posudi; u glazbenoj školi. Uz klasično glazbeno obrazovanje Emilov glazbeni put obilježavaju i susre; s romskom, srpskom i mađarskom glazbom. Do srednje škole osvojio je brojne nagrade na natjecanjima te ostvario niz uspješnih koncerata solo i uz orkestar. Pripremao se za odlazak na studij u inozemstvo, ali je rat sve prekinuo. Upisao je novosadsku glazbenu akademiju sa 16 godina, a već sa 17 godina studij violine nastavlja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Od 1993. član je Paganini banda, a paralelno bio je i član Lada, snimio oko tristo;njak skladbi za razne izvođače, film, kazališne predstave i televizijske serije. Uvijek je h;o svira; violu pa je 2013. upisao i studij viole. Od 2017. član je The Kazetofona s kojima očekuje skorašnji izlazak prvog albuma. Od 2020. član trija Franolić, Ćulap, Gabrić. Dobitnik je nagrade Status 2020. godine

DraženDražen Franolić, oud (arapska lutnja)Stvara i izvodi orijentalnu glazbu, autorske kompozicije nastale pod utjecajem arapske, balkanske, indijske i jazz glazbe, koje uključuju imp rovizaciju. U okvi ru nove
suradnje trija Franolić Ćulap Gabrić priprema novi album. S trijom Franolić Ćulap Jovanović (suradnja s M a r k o m J o v a n o v i ć e m , usnoharmonikašem iz Berlina), u izdavačkoj kući Geenger Records izdao dva albuma - Put (2016.) i Faza (2019.). S Kamenkom Ćulapom na udaraljkama (bendir, tar, dombek, udu) za istu je izdavačku kuću snimio i albume Bujrum (2013.) i Česmu (2009.). Sam je snimio medita;vni album Melankolije (2011.).
Nastupao je na fes;valima moderne, etno i jazz glazbe. Najznačajniju glazbenu suradnju Dražen Franolić imao je s udaraljkašem Hamidom Drakeom te saksofonistom i klarine;stom Assifom Tsaharom na Earwing Jazz Fes;valu u KSET-u (Zagreb, 2003.). S indijskim sviračem table Nimaijem Royem snimio je albume Live in SC (2006.), Live in Cabahia (2007.) te Live in Rijeka (2008.). Albume Molobadži (2001.) i Live in Golubovec (2002.) snimio je sam na arapskoj lutnji. S Viktorom Daldonom (didgeridoo) 2000. snima album C. S Vesnom Gorše na saksofonu i Juricom Ugrinovićem na udaraljkama snimio je album Waterfalls (1986.) koji je dobio odlične k ri;ke u nj uj o rškom ča s o pi s u Ear. Za i zdava čku ku ć u J ugo to n s nimi o je albume Wonderland (1990.) i New era of instrumental music (1991.), a za Blind dog Records album Asgard Live (1993.) koji je nominiran u dvije kategorije za hrvatsku diskografsku nagradu Porin. Godine 1999. s Vesnom Gorše, Ahmedom A. Rahimom i Samom Busharom osniva sastav Earthbeats. S Vesnom Gorše istegodine snima Live in Lisinski, a tri godine ranije album Just a music (1996., Jam Records).
Lutnje mu izrađuje graditelj Alojzije Sede

kameni 1Kam e n ko Ć u l a p – Kam e n i, udaraljke i bas (bendir, udu, egipatska tabla, riq)
Cjelokupni glazbeni razvoj Kamenka Ćulapa odredilo je odrastanje uz balkansku glazbu, bosanski sevdah. Nakon odrastanja u BiH, po d o l a s k u u Z a g re b u z b r o j n e f u s i o n eksperimente na basupriključuje se bendu Shamrock Rovers, koji je izvodio irsku glazbu u vlas;;m aranžmanima. S udaraljkašem Krešimirom Oreškim osniva prvi udaraljkaški ansambl u Hrvatskoj "RhythmTribe". Poslije se kao mul;instrumentalist priključuje grupi Kries. I z t e s u r a d n j e j e p r o i z a š a o a l b u m "Konjanik" (2003.) kao glazba za istoimeni film, koja te godine dobiva i Porina. Interes za sviranje ritmova balkana ga odvodi u potragu i učenje raznih udaraljkaških tehnika, pa je tako 3 godine usavršavao sviranje indijske table kod učitelja Sanjayja Bhadoryja. Tada svira i s ansamblom makedonske tradicionalne glazbe "VIS Pelister" (kasnije ansambl Fractali). Svirao je u grupi Flogiston i bio uključen u inozemni projekt Heimat s glazbenicima iz Njemačke, Francuske i Srbije. Povremeno je surađivao sa Ariebom Azharom, pjevačem iz Pakistana, sa kojim je izvodio pakistansku i irsku tradicionalnu glazbu. U tom periodu susreće i Dražena Franolića (arapska lutnja), sa kojim surađuje i danas.
Zajednička ljubav prema orijentalnoj glazbi i improvizaciji je urodila dugogodišnjim suradnjom te mnogim nastupima i albumima. S usnoharmonikašem Markom Jovanovićem u Triju Franolić Ćulap Jovanović snimio je albume „Put“ i „Faza“. Od 2017. član je The Kazetofona s kojima očekuje skorašnji izlazak prvog albuma. Član je trija Franolić, Ćulap, Gabrić.

Kompozicije trija poslušajte na Youtubeu.
Dražen Franolić web.
Facebook facebook
Poklon svim našim čitateljicama i čitateljima....

Budite informirani na vrijeme o novim događanjima s Drumtidam stranice
UPIŠITE SE NA NAŠU NEWSLETTER LISTU :)
Ispunite donji obrazac i na mail će vam stići link s kojeg možete preuzeti poklon koji želite.

1. 200 oslikanih misli
    | Galerija predivnih slika sa zabavnim i lijepim porukama
2. Prva pomoć za rastavljene s uputama za obitelj i prijatelje
   | Autorica: Nadja Skazlić | Knjiga u PDF formatu
3. Život u praksi... početak harmonije
   | Autorica: Maja Cavrić – Maya | Priručnik u PDF formatu
4. Anđeoski vodič
   | Autori: Željka Tokić i Dan Šercar | Knjiga u PDF obliku

Hvala vam i uživajte :
Drumtidam

Upišite se ovdje na naš newsletter listu: