Dražen Franolić & Nino Mureškič – dva nova singla

Dražen Franolić & Nino Mureškič – dva nova singla

Udist Dražen Franolić i udaraljkaš Nino Mureškič nedavno su za Nota Bene Music izdali dva nova singla koji se mogu čuti na svim relevantnim glazbenim platformama.

Gundej

YouTube video: https://youtu.be/-Epv5r3Vvf4 
Steaming servisi: https://songwhip.com/drazenfranoli/gundej  
Naslovnica: Viktor Daldon

Dragonfly

YouTube video: https://youtu.be/IzRvuunxnSE    
Steaming servisi: https://songwhip.com/drazenfranoli/dragonfly  
Naslovnica: Viktor Daldon

Dražen Franolić i Nino Mureškič glazbenici su sličnog afiniteta s velikim iskustvom u sviranju arapske, turske, indijske, jazz i balkanske glazbe. Svaki od njih je velika kreativna glazbena osobnost, a zajedno stvaraju i izvode autorske kompozicije te glazbu koja nastaje spontano i u trenutku. S obzirom na to da se radi o ravnopravnim i zrelim glazbenicima, njihova je glazba poput dijaloga koji teče i slobodno se razvija. Nino Mureškič svira različite udaraljke i to programu daje dinamiku i raznolikost, ali smirujuća atmosfera koja nastaje slušatelje potpuno obavija magičnošću koja će ih nakratko izbaviti od užurbanosti i anksioznosti moderne svakodnevnice.
Novi album je u pripremi.


Kratke biografije:
nino mureškićNino Mureškič je udaraljkaš iz Maribora, u više od 30 godina sviranja snimio je velik broj albuma s različitim umjetnicima širom svijeta. Počeo je sa učenjem afričke poliritmije kod majstora Mamady Keite iz Gvineje i kasnije nastavio studij kod majstora Glen Veleza u New Yorku za frame drum, riq, kanjiru i bendir. 2005 nastavlja u Indiji sa studijem indijske ritmičke teorije kod PT. Suresh Talwalkarja (Mumbay). Snimio je i prvi slovenski frame drum album Manas.


DraženDražen Franolić je svirač uda (arapske lutnje). Javno nastupa od 1983. Stvara orijentalnu glazbu, autorske kompozicije nastale pod utjecajem arapske, balkanske, indijske i jazz glazbe, koje uključuju improvizaciju. Snimio je brojne albume s raznim glazbenicima, a najznačajniji su Wonderland i Asgard (s Vesnom Gorše i Juricom Ugrinovićem) i Put i Faza (s Kamenkom Ćulapom i Markom Jovanovićem). Lutnje mu izrađuje graditelj Alojzije Seder.

YouTube:

     

 

Naručite digitalnu verziju priručnika ovdje...