KRIES | 15.4.2023. | BOOGLALO

Opening act : OGENJ
Jedan od najpoznatijih hrvatskih etno sastava, Kries će 15.4. održati live koncert u velikoj dvorani kluba Boogaloo, čime otvaraju svoju novu koncertnu sezonu. Kao predgrupa će nastupiti beskompromisni folk rock bend „Ogenj“, koji će predstaviti nove materijale s trećeg studijskog albuma koji je u pripremi. 

Dvadeset  godina djelovanja Kriesa u Hrvatskoj i inozemstvu smješta ih u sam vrh world music scene ovih prostora i šire. Iza sebe imaju tri studijska albuma te Porina u kategoriji za najbolji album originalne glazbe za kazalište, film i televiziju, kojeg su osvojili za glazbu iz filma „Konjanik“, 2005.godine.
Napravili su i glazbu za dvije kazališne predstave: "Glasi iz planina" i "Potjeh“.

Ono što ih izdvaja na domaćoj/glazbenoj sceni, zasigurno su live nastupi pa nije čudno da godinama nastupaju na velikim prestižnim međunarodnim festivalima, među kojima je i Sziget festival.

Za sebe kažu da ne pokušavaju sačuvati tradicijsku pjesmu i zvuk, već da jednostavno uživaju u njenoj simbolici, tekstovima i melosu i najvažnije – osjećajima koje izaziva.

Ogenj, koji su i sami dobitnici čak dva Porina za svoj debitantski album „Domaj“, kao predgrupa su odličan i prirodni uvod koncertnoj večeri koja nas očekuje 14.5. u Boogaloou.

Vrata kluba se otvaraju u 20 h, Ogenj kreće u 21:10, a Kries točno u 22h.

Ulaznice su u prodaji putem Entrio sustava : pretprodaja po cijeni od 12 eura te na dan koncerta po cijeni od 15 eura.
Boogaloo 18_03_23 fb cover.jpg
FB eventhttps://www.facebook.com/events/207929805221263

 

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦