Počele su prijave za 15th Croatian Blues Challenge

Booze & Blues, Zagreb
10.11.2023. Solo/duo kategorija
11.11.2023. Band kategorija

Počele su prijave za petnaesto nacionalno natjecanje hrvatskih blues glazbenika - Croatian Blues Challenge. Nakon izvrsnog prošlogodišnjeg Challengea u zagrebačkom klubu Booze & Blues, odlučeno je da će se i ovogodišnje natjecanje održati na istoj lokaciji. Već tradicionalno, natjecatelji će nastupiti u dvije kategorije:

Petak, 10.11.2023. Solo/duo kategorija
Subota, 11.11.2023. Band kategorija

Prijave za 15th Croatian Blues Challenge traju do ponedjeljka, 6.11. u ponoć, a izvođači se prijavljuju putem sljedećeg linka:

https://hrvatskebluessnage.hr/prijava-na-cbc/

 

Kao i svih prethodnih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju - International Blues Challengeu, koji se svake godine održava u prijestolnici bluesa - Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na jednom od sljedećih European Blues Challengea.
Da hrvatski blueseri imaju što reći na velikoj svjetskoj blues pozornici potvrđuje da je šest naših predstavnika (Tomislav Goluban, Sunnysiders, Delta Blues Gang, Zack Dust & Jura Geci, Bluesy Threesome, Bok Blues) ušlo u polufinale International Blues Challengea u Memphisu.
Udruga "Hrvatske blues snage" promiče blues glazbu u Hrvatskoj te okuplja brojne zaljubljenike u blues, glazbenike, novinare, izvođače, agencije, diskografske kuće, klubove... Do sada je organizirala više od 500 koncerata, 14 Zagreb International Blues Festivala, 14 Croatian Blues Challengea, objavila dvadesetak kompilacijskih albuma, 14 godina za poslala predstavnike u Memphis na International Blues Challenge te u Berlin, Toulouse, Rigu, Bruxelles, Torritu, Horsens, Hell, Malmö... na European Blues Challenge. Također, na International Blues Challengeu u Memphisu, udruga Hrvatske blues snage je osvojila najprestižniju svjetsku blues nagradu za neizvođače - Keeping the Blues Alive!

Najnovija dobra vijest je da će Hrvatske blues snage organizirati 14th European Blues Challenge 2025. u Splitu.

Više o udruzi, Challengeu i bluesu u Hrvatskoj čitajte na www.hrvatskebluessnage.hr 

 

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦