Jazz By The Book: jazz koncerti u riječkom antikvarijatu Ex libris!

Dražen Franolić i Nino Mureškič glazbenici su sličnog afiniteta s velikim iskustvom u sviranju arapske, turske, indijske, jazz i balkanske glazbe. Svaki od njih je velika kreativna glazbena osobnost, a zajedno stvaraju i izvode autorske kompozicije te glazbu koja nastaje spontano i u trenutku.

S obzirom na to da se radi o ravnopravnim i zrelim glazbenicima, njihova je glazba poput dijaloga koji teče i slobodno se razvija. Nino Mureškič svira različite udaraljke i to programu daje dinamiku i raznolikost, ali smirujuća atmosfera koja nastaje slušatelje potpuno obavija magičnošću koja će ih nakratko izbaviti od užurbanosti i anksioznosti moderne svakodnevnice. Zajedno su za izdavačku kuću Nota Bene Records snimili dva albuma, "Jar" i "Papillon". Treći album "Waiting" izlazi sredinom travnja.
Dražen Franolić (HRV) - oud / arapska lutnja

Nino Mureškič (SLO) - udaraljke
Kada? Srijeda, 3.4. u 19 h
Gdje? Antikvarijat Ex libris, Riva Boduli 3B, Rijeka

Ulaz na svaki koncert je besplatan! Program je sufinanciran sredstvima Grada Rijeke.

“Programom JAZZ BEAT i istoimenim nakladničkim nizom premošćujemo jaz između dviju umjetnosti - glazbe i književnosti - te slavimo njihov uzajamni utjecaj, ostvarenja i mogućnosti. Serijom koncerata JAZZ BY THE BOOK slavimo jazz glazbu, koja nepovratno mijenja svijet otpočetka 20. stoljeća, uključujući književnost. Ex libris kao nakladnik objavljuje jazz književnost od Beat generacije naovamo, kao i djela samih jazzista, npr. Charlesa Mingusa, oživljavajući ih potom glazbeno-književnim događanjima. Jazz glazba i kultura jazza okosnica je književnog stvaralaštva u Jazz Beat ediciji. Prvim naslovom, koji nosi ime edicije, a priredio ga je Vojo Šindolić, istražujemo vezu između glazbe i Beat književnosti, dok sljedećima nadalje produbljujemo iskustvo jazza kao svojevrsnog jezika književnosti: riječ je o raznolikom mnoštvu autora, od kojih neki spadaju u najznačajnije aktere svjetske književnosti, poput Jacka Kerouaca, Harukija Murakamija i Ralpha Ellisona, pored sjajnih glazbenika i književnika, poput Charlesa Mingusa, Yusefa Lateefa i drugih. Širimo opseg interesenata udruživanjem književnih promocija s koncertima jazz (improvizirane) glazbe u izvedbi izuzetnih glazbenika. Postojano omogućujemo spajanje žive glazbe, književnosti i slikanja, radi života svih koji u umjetnosti na bilo koji način sudjeluju.”

- Karlo Ilić, glazbenik i urednik
Prethodni koncerti dostupni su za gledanje i slušanje na Youtubeu:
https://www.youtube.com/@karloilic

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦

♦ ________________________________________ ♦
Poklon svim našim čitateljicama i čitateljima....

zvučnik newsletter mali

 

Budite informirani na vrijeme o novim događanjima s Drumtidam stranice
UPIŠITE SE NA NAŠU NEWSLETTER LISTU :)
Ispunite donji obrazac i na mail će vam stići link s kojeg možete preuzeti poklon koji želite.

 
Hvala vam i uživajte :
Drumtidam