Družina Mašina igre: premijera predstave Pod naponom

Nova nezavisna kazališna družina Mašina igre (MI:) predstavlja se zagrebačkoj publici 10. ožujka u Kazalištu KNAP dramom stanja "Pod naponom". Inspirirana tekstovima Ariela Dorfmana i Franza Xavera Kroetza, predstava prikazuje čileansku djevojku iz vremena Pinochetove diktature u bolnom procesu ponovnog stjecanja identiteta i prevladavanja trauma nastalih stravičnom psihofizičkom torturom.

Uz pomoć uspomena, umjetničkog stvaranja, suza i opsesija, protagonistica se opire nasilju koje je na njoj ostavilo vidljive i skrivene povrede. Uz multimedijsku primjenu filmskih i dijaprojekcija, klasičnih i ambijentalnih zvukova te dovođenje publike "iza scene", u intimni prostor junakinje i njezinih interakcija s prisnim objektima, "Pod naponom" je i koreodrama koja u središte postavlja tijelo kao fizičko ogledalo individualne patnje, povijesne izopačenosti i otpora.

Mašina igre novinu na hrvatsku kazališnu scenu nastoji donijeti i jedinstvenim vizualnim identitetom te multimedijskim pristupom svakoj izvedbi, s ciljem neograničenog posredovanja osjetila i psihofizičkih procesa te s usmjerenošću na gledateljski doživljaj. U skladu s najavljenom raznolikošću repertoara iz Mašine igre već najavljuju kako će njihov sljedeći projekt biti u žanru – komedije. S obzirom na ovako zamišljeno djelovanje, Mašina igre bez sumnje će se izvrsno uklopiti u suvremeni i energični repertoar Kazališta KNAP, koje upravo s predstavom "Pod naponom" predstavlja afirmaciju alternativnog programa.

MAŠINA IGRE: POD NAPONOM
Režija: Davor Kovač 
Glumi: Andrea Slama
Koprodukcija: Morana Foretić za Kazalište Knap
Scenski pokret: Paola Slavica 
Kostimografija: Leana Alić
Oblikovanje svjetla: Luka Matić 
Vizualni identitet: Luka Borčić
Odnosi s javnošću: Dalibor Jakus
Video: Umjetnička organizacija Kadromat
Režija i montaža: Dalija Dozet
Kamera i color obrada: Luka Matić

Premijera: 10. ožujka 2018. u 20 sati u Kazalištu KNAP (Ivanićgradska ul. 41A)
Prva redovita izvedba: 11. ožujka u isto vrijeme na istom mjestu

Cijena ulaznice: u redovnoj prodaji 50,00 kuna

Najavni film (trailer) predstave "Pod naponom": 

.be" target="_blank" rel="noopener" style="background-color: initial;">ovdje

 

Mašinu igre pratite na službenim Facebook stranicama: https://www.facebook.com/masinaigre/ 

Nezavisna kazališna družina Mašina igre (MI:), koju vodi glumica Paola Slavica, kazališnom mediju pristupa kao složenom uređaju različitih izvedbenih praksi, s posebnim naglaskom na međuigri i dinamičnim odnosima raznolikih elemenata stvaralačkog procesa. U manifestu družine stoji kako teatar vide kao stroj koji proizvodi emocije, osjetila, snove, tijelo i refleksiju nad društvenim okolnostima, a koji pokreću glumci i gledatelji svojom igrom i prisutnošću u jedinstvenom prostoru. Družina aktivno istražuje sve dijelove toga stroja, neprestano ga nadograđujući povezivanjem interdisciplinarnih izvedbenih praksi te ga upogonjujući u prikazu aktualnih tema, zanimljivih formi i inovativnih modela provedbe kazališnog doživljaja.