Svjetski tjedan doula - Čajanka s doulama

Sve zainteresirane pozivamo na čajanku i druženje povodom obilježavanja Svjetskog tjedna doula ove godine! Dođite na besplatno savjetovanje i razgovor - odgovarat ćemo Vam na pitanja u vezi trudnoće, pripreme za porod, o samom porodu, podršci na porodu i nakon poroda…

Svjetski tjedan doula započinje od 22.-28.3., svrha održavanja je osnažiti doule iz cijeloga svijeta da poboljšaju fizičko, socijalno, emocinalno i psihološko zdravlje svake žene, novorođenčadi i obitelji za vrijeme poroda i u razdoblju postpartuma. Obilježavanje počinje svugdje u svijetu na isti tjedan, ističući dobrobiti doule na porodu i u razdoblju nakon poroda: 

- smanjuje potrebu za carskim rezom
- dovodi do skraćenja trajanja samog poroda
- smanjuje negativne osjećaje o porodu
- smanjuje potrebu za dripom
- smanjuje broj zahtjeva za lijekovima protiv boli
- smanjuje potrebu za epiduralnom anestezijom
- roditelji se osjećaju sigurnije, informiranije i ugodnije
- bolje prilagođavanje novim obiteljskim uvijetima
- bolje uspostavljanje dojenja
- manje anksioznosti, straha, tuge i depresije

Svjetska zdravstvena organizacija prepoznala je dobrobiti i prednosti doula, te dala preporuku da bi svaka žena trebala imati doulu tj. pratnju na poroduDoule su uvrštene u ” Safe birth Checklist” koja se sastoji od 6 točaka za bolji i sigurniji porod, a doula je pri samom vrhu.

www.who.int/patientsafety/en/

Prilika je ovo za sve trudnice koje nas ne poznaju, da nas upoznaju i pitaju sve što ih zanima.

Prvi susret će se održati u Hotel Boutiqe Varaždin 23.3. od 10-12 sati, drugi susret 28.3. od 10-12 sati u Hotelu Castellum Čakovec.
Djeca su dobrodošla.