PREMIJERA PREDSTAVE 'Krleža, stani u red!'

Nakon nastupa u New Yorku, Brazilu, Moskvi, Petrogradu i Kazahstanu, multimedijalna umjetnica Vesna Mačković donosi nešto novo, drugačije i intrigantno u Zagreb. 'Krleža, stani u red!', multimedijalna suvremeno-kazališna predstava tematizira nevidljivost umjetnika danas. 

Premijera: 5. travnja 2018, 20 h
Repriza: 6. travnja 2018, 20 h
Pogon jedinstvo, Zagreb

Izvode: Tonka Kovačić, Vesna Mačković, Vilim Matula,
Ida Fučić, Roko Nakić, Vilim Ostović 

Produkcija: Udruga za audio-vizualnu kulturu 'Kamera'
Kostimografija: Vesna Mačković
Izrada rekvizita i kostima: Ines Kolenko
Fotografija: Edita Sentić
Video: Dora Bodakoš
Video selfieji: prijatelji širom svijeta i Pero Kvesić
Tehničar svjetla i zvuka: Tomislav Maglečić

Facebook event

AUTORICA 
Vesna Mačković
koristeći glasove izvođača i iPad looper s efektima uživo proizvodi eksperiment glasa, zvuka i teksta na temu nevidljvosti umjetnika, nečujnosti ili krivo-čujnosti. Izvođači koriste tekst koji im je autorica nametnula, ali ga i izvrću i premeću po svojoj želji. Autorica usprkos i unatoč toj neposlušnosti izvođača njihove glasove manipulira i efektira uživo, te ti zvukovi, ta stvarnost, idu prema publici - svijetu ipak u njezinoj režiji i montaži. Ni sami izvođači nisu sigurni u što će se pretvoriti ono što proizvedu kad otvore usta i puste glas...

A, gdje je u svemu tome umjetnik? Pozvan je, došao je na vrijeme, ali nitko ga ne primjećuje. Krleža, stani u red! Zakuska je servirana. Pripremili smo zabavno-glazbeni program. A, možda popričamo i o tvojoj novoj knjizi. Dođi, Krleža! Požuri! Požuri, Krležaaaaa!

Ovaj scenski rad nastao je iz istoimene radio-drame premijerno izvedene u emisiji “Ars acustica” Hrvatskog radija u listopadu 2017. godine.

REZERVACIJE
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
ili viber / watzup / SMS s datumom i imenom te odabirom vrste ulaznice poslati na 0992004040.

ULAZNICE
Ulaznice su dio inicijative 'Umjetnost dostupna svima' prema kojoj prvih 20 ulaznica ima prazno polje cijene, sljedećih 20 ulaznica ima cijenu 30 kn, sljedećih 20 ulaznica ima cijenu 60 kn itd. Posjetitelji koji rezerviraju ulaznice s praznim poljem cijene pri izlasku s predstave samostalno upisuju cijenu koju žele platiti ovisno o svom životnom standardu i zadovoljstvu odgledanom predstavom.

Video najava predstave sadrži ulomke iz istoimene radio-drame.
Glasovi: Tonka Kovačić, Vesna Mačković, Branko Bogunović

Uz podršku: Ministarstvo kulture, Grad Zagreb, Pogon Jedinstvo, KUC Travno, Zagrebački plesni centar, Ars kopija, Outdoor akzent, Scena.hr

Facebook profil Vesne Mačković

YouTube kanal Vesne Mačković

www.vesnamackovic.com