Humanitarni Stand-Up za stipendije djeci

TOP LISTA REGIONALISTA
Humanitarni Stand-Up za stipendije djeci
Ulaznice/donacije: LINK
Na Svjetski dan šale, u ponedjeljak 1.4., znanom i kao Prvi april, u centru Zagreba će se okupiti vodeća imena regionalne stand-up komedije, u okviru humanitarne večeri smijeha nazvane „TOP LISTA REGIONALISTA“. Tom prilikom će dvorana kina Europa, mjesto brojnih kvalitetnih kulturnih zbivanja u gradu, biti okupljalištem ljudi s neupitnim smislom za humor - onih koji ga proizvode i onih koji u njemu znaju uživati!

Zaklada SOLIDARNA u sklopu fonda „Desa i Jerko Baković“ organizira humanitarnu večer za pokrivanje stipendija kojima pruža financijsku, materijalnu i stručnu podršku školovanju siromašne djece i mladih i to prvenstveno osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta koja su izložena neimaštini, riziku socijalnog isključivanja i diskriminacije, a pritom u svojoj okolini možda nemaju adekvatnu podršku za razvoj samopouzdanja i vještina potrebnih za uspješno školovanje i osobni razvoj.

Imena koja će se ukazati pred zagrebačkom publikom u ovom dvosatnom programu spadaju u prave pionire - pokretače scene stand-up komedije u svojim zemljama u regiji. Voditeljsku palicu, bolje rečeno, mikrofon - imat će Pedja Bajović, a njegov sugrađanin Zvonko Kožić predstavljat će boje Zagreba i naše zemlje. Tu su zatim, domaćoj publici znani veteran slovenske scene Tin Vodopivec te prvi srbijanski stand-up komičar Srđan Jovanović. Za vedrinu juga pobrinut će se Ivana Naskova iz Skoplja, dok će crnogorsku scenu likom i djelom prezentirati Andrija Dabanović. Sarajlija Marko Puljiz bit će onaj koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu.

• Pomalo smo sramežljivo uputili poziv mojim kolegama, napominjući humanitarni karakter ove večeri te da u budžetu ne postoji stavka njihovog honorara. Moram priznati, brzi i pozitivan odgovor od svakog od njih je iznenadio i mene! Međutim, kada sam malo bolje razmislio - i nije trebao. Naime, u našim krugovima se pomoć mladim ljudima u njihovom obrazovanju vidi i kao svojevrsna investicija. Sve je to naša buduća publika! - uz smiješak govori domaćin ove večeri Pedja Bajović.

„Top lista regionalista“, humanitarna dvosatna večer stand-up komedije održat će se u dvorani kina Europa u Zagrebu, u ponedjeljak 1. travnja, s početkom u 19 sati. Ulaznice po cijeni od 50,00 Kn mogu se kupiti online i na prodajnim mjestima Eventima.

Pogledajte kratke priče o nekoliko naših stipendistica. Svojim dolaskom 1.4. pomažete svakoj od njih u njihovom osobnom razvoju i školovanju.

humanitarna priče


SOLIDARNA- Zaklada za ljudska prava i solidarnost
E: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
M: 091/4825-449