Pozivamo vas na 3-dnevni posjet Damanhuru + Egipatski muzej u Torinu

Damanhur je osnovan prije 48 godina, a danas je federacija 4 zajednice koje zajedno djeluju s istom vizijom. Smješten je u podnožju talijanskih Alpi, u dolini Valchiusella regije Pijemonte. Damanhur lokacijski nije jedna povezana cjelina već se sastoji od niza manjih zemljišta koja se nalaze rasprostranjena u dolini. Glavne točke za posjetitelje Damjl, Crea, Hramovi Čovječanstva i Sveta šuma međusobno su udaljene oko 5-10 minuta vožnje autom.

Damanhur je najpoznatiji po Hramovima Čovječanstva koje su 16 godina u tajnosti kreirali unutar planine. To umjetničko djelo je poput spremnika predanosti i i deala. Nastalo je zalaganjem mnogih, a prema viziji duhovnog vodiča Damanhura Falca Tarassaca. Falco je rekao: “U materijalnom svijetu (svijetu oblika) oblikovani kamen kreira život putem umjetnosti, a umjetnost rezonira poput zvučne kutije i amplificira duhovnu težnju čovječanstva“. Hramovi su, dakle, nastali s posebnom misijom. O tome ćete više saznati prilikom obilaska, a dio povijesti Damanhura ćete upoznati prilikom šetnje Damjlom – glavnim “gradom” zajednice. Osim Hramova posjetit ćete i biljni Hram – Svetu šumu koja je svojevrsna prirodna nadogradnja Hramova jer se nalazi iznad dvorana na površini planine. U Damanhur Crei možete obići mnoge radnje i inovativne i za Damanhur karakteristične umjetničke, tehnološke i terapijske instalacije.

Kad ste već na sjeveru Italije, posjetit ćete Torino i Egipatski muzej s najvećom zbirkom eksponata posvećenih povijesti i kulturi Egipta u Europi, a drugom u svijetu (prva je ona u Kairu).

Detaljnije informacije ćemo uskoro objaviti niže u tekstu.

VRIJEME:

Četvrtak 20.7. – dolazak u Damanhur

Petak – Subota – Nedjelja 21.-23.7. trajanje programa s obilascima

CIJENA PROGRAMA UKLJUČUJE

Program i vođene obilaske: Damjl, Crea, Hramovi čovječanstva, Sveta šuma, Torino i Egipatski muzej
Prijevod na hrvatski jezik
prijevoz kombijem za 8 osoba za lokalne vožnje i Torino prilikom obilaska
CIJENA = 410 EUR
NOĆENJE

Noćenje je organizirano u apartmanima s dvokrevetnim sobama, dijeljenom kupaonicom između soba i zajedničkom kuhinjom.

Opcija 1. 4 noći 140 eur / po osobi ( 20.-24.07.)

Opcija 2. 3 noći 105 eur / po osobi (20.-23.7. ) Opcija za osobe koje moraju krenuti natrag u nedjelju popodne/predvečer.

Naša preporuka bi bila da se nakon tih intenzivnih dana dobro odmorite barem još u noći 23./24.7. i da povratak planirate u ponedjeljak 24.7., pogotovo ukoliko putujete osobnim automobilom.

Najbolja opcija je da ostanete dulje i da istražite dodatne mogućnosti Damanhura i divne prirode koja ga okružuje.

PLAĆANJE i PRIJAVE

Uz prijavu je potrebno uplatiti 100 eur nepovratne akontacije, a najkasnije do 5.7.2023.

Ostatak iznosa plaćate u Damanhuru. Iako je neke usluge moguće platiti karticama, preporučmo da pripremite gotovinu.

ZA PRIJAVU I INFORMACIJE O PLAĆANJU OBRATITE SE NA: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili 00385 95 9016 883

DOLAZAK U DAMANHUR

Prilikom planiranja putovanja namjera je bila da troškove svedemo na minimum, stoga nismo organizirali grupni prijevoz.

OPCIJE:

dolazak osobnim automobilom – put traje oko 8h ako se polazi iz Zagreba (ovisno o stajanjima) i trošak s gorivom i cestarinama je cca 350 eur po automobilu u oba smjera. Za 4 putnika cijena je oko 80-90 eur po osobi.
PUTNIKE KOJI NUDE I TREBAJU PRIJEVOZ AUTOMOBILOM ĆEMO POVEZATI. Prilikom prijave obavezno navedite nudite li ili trebate prijevoz te broj noćenja.
dolazak avionom – najbliži aerodrom Damanhuru je onaj u Torinu ili Milano Malpensa. Od aerodroma možete uzeti rent a car ili taxy. (okvirna cijena taxy jedan smjer Torino/Dh iznosi 70-80 eur, a Milano/Dh oko 200 eur)
dolazak vlakom – najbliža stanica vlaka je u Ivrei. Od Ivree treba uzeti taxy do Damanhura.
dolazak Flixbusom – postoji noćna linija Zg-Torino, a zatim se može uzeti taxy do Dh-a ili vlak do Ivree. Vlak ide često i vožnja traje cca 1h nakon čega treba uzeti taxy do Damanhura (cijena taxy Ivrea/Dh cca 30 eur jedan smjer).
VAŽNE NAPOMENE:

U Damanhuru PUŠENJE NIJE DOZVOLJENO NITI NA OTVORENOM. Ukoliko ste željni zapaliti to ćete trebati učiniti izvan teritorija.

Ukoliko dolazite s kućnim ljubimcima, znajte da ćete prilikom posjete Hramovima i Šumi morati pronaći osobu koja će ih čuvati. Isto vrijedi i za posjet muzeju u Torinu.

Minimalan broj putnika da bi se program održao je 8.

 

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦