Kako MED-DARM-REPAIR može ojačati crijevo i jetru?

Crijeva imaju veliki utjecaj na našu jetru. Jetra obavlja brojne metaboličke zadatke u tijelu. Ako je preopterećena, ona tiho pati. Dobra je činjenica da se jetra može vrlo brzo regenerirati, naravno ako se prilagodi način života i poduzmu potrebne mjere.

Dobro je poznata izreka "nešto mi je pregazilo jetru". Ima istine o tome, jer je to izraz za stanje kad se ne osjećamo dobro. No, najčešće problemi s jetrom idu polagano. Fokus suvremene medicinske znanosti je na osi, tj. na vezi crijeva - jetra.

Koji su zadaci jetre?

Jetra ne samo da označava detoksikaciju, već preuzima i brojne zadatke u vezi s metabolizam. Ukupno je prebrojano 500 zadataka koje ima jetra.

Sve što unosimo kada jedemo i pijemo, bilo da se radi o hrani, lijekovima, alkoholu ili zagađivačima, ekološkim supstancama, jetra mora razgraditi. Hranjive tvari kao i toksične supstance prelaze iz hrane u crijeva. Odatle se prenose portalnom venom do jetre. Sve što je trenutno potrebno tijelu ide iz jetre u tijelo. One supstance koje tijelu nisu izravno potrebne pohranjuju se u jetru.

To su prije svega masti, šećeri i toksini. Šećer se skladišti u jetri kao glikogen i kada padne razina šećera u krvi, oslobađa se u krv kao glukoza. Alkohol se pretvara u masnoće, tako da previše konzumacije alkohola često povećava razinu masti.

Osim toga, jetra proizvodi vitalne proteine, koji su ključni za zgrušavanje krvi, i za žučnu kiselinu. Žučna kiselina odgovorna je za činjenicu da se masti i vitamini topljivi u mastima otapaju iz hrane. Bez žuči crijevo ne bi moglo apsorbirati vrijedne hranjive tvari. To pokazuje koliko je važna zdrava jetra, jer jetra regulira važne procese u tijelu.

Kako znati da je jetra oštećena?
Ako je jetra oštećena ili pod stresom, povećavaju se vrijednosti jetre u krvi. Najčešći uzroci uključuju prehranu s visokim udjelom masti, prekomjernu konzumaciju alkohola, redoviti unos lijekova i toksične tvari koje se unose kroz hranu. Nadalje, virusi poput virusa hepatitisa, bakterije ili žučni kamenci mogu oštetiti jetru. Najčešći uzroci su loša prehrana, konzumacija alkohola ili dugotrajno uzimanje lijekova.

Odnos između crijeva i jetre
Znanstvenici su suglasni o važnosti odnosa crijeva i mozga. Nadalje, brojne znanstvene publikacije također potvrđuju značaj veze crijeva i jetre. Dakle, crijeva kao centar zdravlja ne samo da utječu na našu psihu, kožu i imunološki sustav, već i na jetru. Posebno je jetra izravno povezana s crijevima i odgovarajućim bakterijama putem portalne vene i žučnih kanala.

Što utječe na odnos crijeva i jetre?
Brojni čimbenici kao što su pothranjenost, stres, lijekovi, bolest, okolišni čimbenici i upala u crijevima mogu narušiti funkciju crijevne stijenke. U ovom kontekstu znanstvenici govore o propusnim crijevima.


Uloga crijeva u zdravlju jetre
To znači da crijevna sluznica postaje propusna. Propusnost u osnovi regulira protein zonulin, koji regulira funkciju crijevnih ''bravica''. Crijevne bravice su poput sigurnosnih vrata u crijevnoj stijenki, koje određuju koje komponente prolaze iz crijeva dalje u krv, a koje ostaju u crijevima. Ako je proteinski zonulin povišen, to znači da su crijevne bravice oštećene i više ne mogu dobro obavljati sigurnosnu funkciju. Rezultat je da previše neželjenih tvari ulazi u krvotok i opterećuje crijevo, imunološki sustav i jetru. Vrijednost alfa1-antitripsin također pokazuje da li su crijeva propusna ili su crijeva upaljena. Ako su obje vrijednosti povišene, to je znak propusnosti crijeva.
Zdravlje, način života i prehrana imaju snažan utjecaj na zdravlje crijeva i jetre.

Kako MED DARM-REPAIR može pomoći kod povišenih jetrenih enzima?
Znanost ne samo da potvrđuje važnost veze crijeva i jetre, već tvrdi da su učinkovite crijevne terapije važna osnova za prevenciju i liječenje bolesti jetre, jer pozitivno utječu na crijeva i jetru, tj. na cjelokupni sustav.
Stoga, osim pojašnjenja uzroka povišenih vrijednosti jetre, za ublažavanje tegoba jetre fokus treba biti i na jačanju veze crijeva i jetre.

Općenito, kod tegoba jetre preporučuju se sljedeće mjere:

 • Promjena načina života
 • Povećanje udjela povrća i voća u prehrani.
 • Uzimati gorke tvari koje potiču probavu. Stoga je uvijek preporučljivo ujutro popiti čašu tople vode s limunom. Vitamin C sadržan u njemu također podržava jetrene enzime.
 • PANACEO MED-DARM REPAIR jača crijevnu barijeru, a time i zdravi odnos na relaciji crijeva i jetre.
  • Veže amonijak i štetne tvari u crijevima
  • Poboljšava crijevno okruženje i mikrobiom
  • Rehabilitira ozlijeđenu crijevnu sluznicu
  • Ublažava upalu crijeva
  • Smanjuje razdražljivost crijeva
  • Snižava povišene jetrene enzime

Podaci o utjecaju MED DARM-REPAIR kod povišenih testova funkcije jetre:
Podaci studije potvrđuju da MED DARM-REPAIR rehabilitira ozlijeđenu crijevnu stijenku i učinkovit je protiv upale crijeva. Studija o potpori jetre od strane MED DARM-REPAIR jasno pokazuje da MED DARM-REPAIR smanjuje jetrene enzime.

 • GGT (gama-glutamiltransferaza) -17 %
 • GOT (glutamat-oksaloacetate transaminazaza) -25 %
 • GPT (glutamat piruvat transaminaza) -31 %

Sve provedene studije potvrđuju da MED DARM-REPAIR rehabilitira ozlijeđenu crijevnu stjenku intenzivnim smanjenjem zonulina i alfa1-antitripsina.

Zašto je medicinski PANACEO zeolit drugačiji ?
PANACEO je za sada jedini legalni i legitimni medicinski zeolit na hrvatskom tržištu, aktiviran, mikroniziran i oksigeniziran zaštićenom PMA tehnologijom, znanstveno i klinički istražen, 100% siguran za oralnu humanu upotrebu. Registriran je na HALMED-u u skladu s EU odredbama iz 2006 godine.  Proizvodi se sukladno kriterijima HACCAP programa za medicinske proizvode. Svaka količina proizvodnje prolazi kontrolu 13 kritičnih točaka, svaki pojedini proizvod ima svoj kontrolni broj, što je bezuvjetna garancija sigurnosti gotovog proizvoda za humanu oralnu medicinsku upotrebu.
Nužnost takve kontrole polazi od činjenice da postoji više stotina podvrsta zeolita, čija se ruda vadi iz rudnika, gdje su moguće nepredvidive kombinacije različitih podvrsta zeolita. Neki od njih su toksični, neki čak kancerogeni, organoleptički nerazlikovni. Moguć je neprepoznati prelazak jedne vrste zeolita u drugu, moguća su onečišćenja zeolita u zemljinoj kori, pa je to opravdani razlog kontinuirane zahtjevne  kontrole kvalitete i sastava zeolita po kriterijima za medicinske proizvode.
Budući je vremenski i financijski vrlo zahtjevna i skupa registracija medicinskih proizvoda, to proizvođači i distributeri ostalih zeolita na tržištu navode da su njihovi zeoliti registrirani kao ‘’zeolitna sirovina u kozmetici’’. Budući zeolitna sirovina u kozmetici ne udovoljava kriterijima sigurnosti EU za humanu oralnu upotrebu, proizlazi da je jedino medicinski PANACEO zeolit legalan i legitiman, odnosno garantirano siguran za humanu oralnu upotrebu.

panaceo logo


  


S vašim pitanjima uvijek se možete obratiti našoj profesionalnoj Savjetodavnoj službi:


Panaceo Tim d.o.o.
Olujka Jasprica, mag.oec
S.I.A.F. holistički terapeut
Voditelj Savjetodavne službe
Representative: Panaceo GmbH, Austria
gsm: + 385 91 3772354 (viber, WhatsApp)
tel/fax: '+385 1 3772354
emails: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.panaceo.hr