Sindrom iritabilnog crijeva i Panaceo Darm Repair zeolit

Pacijenti s iritabilnim crijevima u medicini se često nazivaju i ''bespomoćnim pacijentima''. Oni stalno traže novu ili dodatnu terapiju, jer mnogi pripravci često pomažu samo kratko vrijeme. Ili samo ublažavaju simptom kao što su proljev. Moraju se dodatno uzimati i drugi pripravci protiv npr. bolova u trbuhu ili nadutosti.

Pacijenti s iritabilnim crijevima nisu opterećeni samo bolovima u trbuhu, proljevom, nadutošću, upalom crijeva ili zatvorom, već se često moraju nositi i sa sekundarnim učincima kao što su migrena, poremećaji spavanja, depresivna raspoloženja, iscrpljenost i učestalo bolovanje. Narušena im je kvaliteta života.
Stručnjaci preporučuju terapiju od 3 stupa: promjena prehrane, relaksacija i podrška lijekovima. Treći stup, ciljana potpora lijekovima i preparatima koji su namijenjeni dodatnom ublažavanju simptoma iritabilnog crijeva, često ne pomaže dovoljno.

Nakon godina traženja i niza nezadovoljavajućih pokušaja terapije, mnogi pacijenti s iritabilnim crijevima postaju umorni iznutra. Upravo tada nastupa medicinski zeolit PANACEO MED DARM-REPAIR.
CRIJEVNA TERAPIJA I JOŠ MNOGO TOGA UZ MED DARM-REPAIR

Znanost potvrđuje da su takozvana propusna crijeva često povezana sa sindromom iritabilnog crijeva. Ako je crijevo propusno, ono gubi filtar i zaštitnu funkciju. To ne samo da opterećuje samo crijevo, već i imunološki sustav i organe.

Nadalje, znanost potvrđuje da su crijeva središte općeg zdravlja, jer se tamo odvija 80% imunološke obrane. Stoga se čišćenje crijeva smatra važnom podlogom za mnoge druge terapije.
Posebno je sindrom iritabilnog crijeva praćen s proljevom, nadutošću i bolovima u trbuhu te netolerancijom na hranu, povezan s propusnim crijevima.
Simptomi propusne crijevne stijenke mogu biti:

 • Crijevne tegobe s naglaskom na sindrom iritabilnog crijeva
 • Upalna bolest crijeva
 • Netolerancije na hranu/alergije
 • Povišeni jetreni enzimi
 • Umor/depresija povezana s bolešću
 • Problemi s kožom (akne, psorijaza, neurodermatitis)

Što je sindrom iritabilnog crijeva?
Iritabilno crijevo često se osjeća postupno. Pacijenti s iritabilnim crijevima imaju različite crijevne tegobe, ali bez organskih uzroka. To je disfunkcija gastrointestinalnog trakta. To utječe ne samo na debelo crijevo, već i na cijeli probavni sustav, koji je obavezno zahvaćen. U Austriji je pogođeno oko 20% stanovništva, što je otprilike svaki 5. Austrijanac. Međutim, procjenjuje se da je broj neprijavljenih slučajeva mnogo veći.
Žene su pogođene dvostruko češće od muškaraca. Ako simptomi traju duže od 3 mjeseca,  govori se o sindromu iritabilnog crijeva

Koji su simptomi sindroma iritabilnog crijeva?

 • Proljev (također može komunicirati s zatvorom)
 • Nadutost
 • Bol u želucu
 • Upala crijeva

Koje mogu biti nuspojave sindroma iritabilnog crijeva?

 • Tjeskoba
 • Depresije
 • Nesanica
 • Sindrom kroničnog umora (= CFS)
 • Glavobolja (migrena)

Kako PANACEO MED DARM-REPAIR može pomoći?
Budući da je sindrom iritabilnog crijeva povezan s propusnim crijevima i promijenjenim crijevnim okruženjem, važno je poboljšati okoliš i rehabilitirati crijevnu stijenku. Poboljšanje okoliša se postiže vezivanjem amonijaka (koji je plodno tlo za loše bakterije) što popravlja ozlijeđenu crijevnu stijenku, ublažava upalu crijeva i snažno ublažava simptome iritabilnog crijeva (znanstveno dokazano).

crijeva zdrava

 

 PANACEO MED DARM-REPAIR
Studija zlatnog standarda iz 2021. potvrđuje da medicinski PMA zeolit ima i učinak jačanja crijevne stijenke i da regulira mikrobiom. Veže amonijak i druge zagađivače u crijevima i remineralizira organizam. To poboljšava okruženje u crijevima. Druga studija potvrđuje da su simptomi iritabilnog crijeva uvelike ublaženi.
Pripravak PANACEO MED DRAM REPAIR - All in One - djeluje 5-struko na pacijente s iritabilnim crijevima i ublažava sve simptome iritabilnog crijeva!

MED DARM-REPAIR pomaže u:

 • Proljev/zatvor
 • Nadutost
 • Bol u želucu
 • Upala crijeva
 • Poboljšava kvalitetu života

Svi navodi u ovom članku su znanstveno i klinički potvrđeni, te prepoznati i preporučeni od strane liječnika.

Zašto je medicinski PANACEO zeolit drugačiji ?
PANACEO je za sada jedini legalni i legitimni medicinski zeolit na hrvatskom tržištu, aktiviran, mikroniziran i oksigeniziran zaštićenom PMA tehnologijom, znanstveno i klinički istražen, 100% siguran za oralnu humanu upotrebu. Registriran je na HALMED-u u skladu s EU odredbama iz 2006 godine.  Proizvodi se sukladno kriterijima HACCAP programa za medicinske proizvode. Svaka količina proizvodnje prolazi kontrolu 13 kritičnih točaka, svaki pojedini proizvod ima svoj kontrolni broj, što je bezuvjetna garancija sigurnosti gotovog proizvoda za humanu oralnu medicinsku upotrebu.
Nužnost takve kontrole polazi od činjenice da postoji više stotina podvrsta zeolita, čija se ruda vadi iz rudnika, gdje su moguće nepredvidive kombinacije različitih podvrsta zeolita. Neki od njih su toksični, neki čak kancerogeni, organoleptički nerazlikovni. Moguć je neprepoznati prelazak jedne vrste zeolita u drugu, moguća su onečišćenja zeolita u zemljinoj kori, pa je to opravdani razlog kontinuirane zahtjevne  kontrole kvalitete i sastava zeolita po kriterijima za medicinske proizvode.
Budući je vremenski i financijski vrlo zahtjevna i skupa registracija medicinskih proizvoda, to proizvođači i distributeri ostalih zeolita na tržištu navode da su njihovi zeoliti registrirani kao ‘’zeolitna sirovina u kozmetici’’. Budući zeolitna sirovina u kozmetici ne udovoljava kriterijima sigurnosti EU za humanu oralnu upotrebu, proizlazi da je jedino medicinski PANACEO zeolit legalan i legitiman, odnosno garantirano siguran za humanu oralnu upotrebu.

panaceo logo
S vašim pitanjima uvijek se možete obratiti našoj profesionalnoj Savjetodavnoj službi:


Panaceo Tim d.o.o.
Olujka Jasprica, mag.oec
S.I.A.F. holistički terapeut
Voditelj Savjetodavne službe
Representative: Panaceo GmbH, Austria
gsm: + 385 91 3772354 (viber, WhatsApp)
tel/fax: '+385 1 3772354
emails: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦