PANACEO MEDICINSKI ZEOLIT - SUPORTIVNA TERAPIJA KOD KEMOTERAPIJE I RADIOTERAPIJE

PANACEO MED THERAPY-PRO - za bolju podnošljivost  onkološke terapije, bez težih nuspojava.

 PANACEO MED Terapy PRO  je medicinski zeolit i prirodni detoksikator koji se vrlo učinkovito koristi u onkologiji kao efikasna terapija u otklanjanju negativnih nuspojava i tegoba koje izazivaju kemoterapija I radioterapija. Nema negativne popratne pojave, dapače, ima znanstveno istraženo svojstvo prirodnog citostatika koje svojstvo potvrđuju anegdotalna iskustva brojnih korisnika, s različitim stupnjem pozitivnog odgovora.

Na Prvom hrvatskom kongresu s  međunarodnim sudjelovanjem o suportivnoj terapiji kod onkoloških bolesnika održanom na Brijunima u listopadu 2008, prof dr Pavelić, prof dr Šamija i dr Jasprica Hrelec, neposredno su upoznali hrvatske onkologe s respektabilnim svojstvima medicinskog PANACEO zeolita kao suportivne terapije kod onkoloških bolesnika.

Od tada onkološki pacijenti učestalo koriste PANACEO medicinske proizvode kao suportivnu terapiju koja značajno olakšava tegobe, posebno nuspojave kod kemoterapije i radioterapije. Također, mnogi od njih su imali priliku potvrdili učinkovitost mehanizma antitumorskog i antimetastatskog djelovanja panalita, koji je mehanizam istraživan u brojnim svjetskim znanstvenim studijama, uključujući posebno hrvatski Institut ”Ruđer Boškovic”.

Kod onkoloških dijagnoza uvijek se preporuča provesti intenzivnu terapiju Panaceo MEDICIN prahom, kako nakon izvršene operacije, tako i prije, tokom ili nakon kemoterapije i/ili radioterapije, kako bi se organizam oslobodio toksičnih supstanci (iz anestezije, kemo i radio terapije, lijekova, odumrlih tumorskih stanica tokom i nakon kemo i radio terapije), a koje supstance angažiraju imunološki sistem, umanjuju obrambene snage organizma što teoretski otvara prostor za snažniji razvoj osnovne ili druge bolesti.

Medicinski zeolit PANACEO MED THERAPY PRO omogućava bolju toleranciju kemoterapije! Liječenje raka kemoterapijom ima za cilj ubiti tumorske stanice, a istovremeno zaštititi zdrave stanice tijela što je više moguće. Danas je u tu svrhu dostupan veliki broj različitih lijekova.
Važno je da organizam pacijenta tolerira terapijske doze i broj ciklusa kemoterapije koje preporučuju onkolozi i da se isti mogu primijeniti do kraja. Budući mnogi tretmani kemoterapijom izazivaju brojne nuspojave u organizmu, posebno u probavnim organima, onkolozi obično preporučuju suportivnu terapiju kao što je MED THERAPY-PRO (PMA zeolit).
THERAPY PRO


Klinička studija je dokazala da MED THERAPY-PRO povećava podnošljivost kemoterapije.

Navedena klinička studija je pokazala da su MED THERAPY-PRO postignuti sljedeći rezultati:
•             Muškarci i žene imali su manje prekida kemoterapije.
•             Muškarci i žene su imali bolju krvnu sliku.
•             A muškarci su posebno imali manje perifernih neuropatija izazvanih kemoterapijom (nuspojava često praćena trncima i utrnulošću udova).

Podnošljivost ciklusa kemoterapije značajno je poboljšana uzimanjem MED THERAPY-PRO.
Postiglo se 21% manje prekida kemoterapije s MED THERAPY-PRO u usporedbi s placebom;
Daljnje studije potvrđuju da MED THERAPY-PRO jača crijeva i ublažava opterećenje jetre.

PANACEO MED THERAPY PRO TABLICA

PANACEO MED THERAPY-PRO

•             smanjuje proljev i nadutost
•             regenerira crijevnu sluznicu
•             ublažava upalne procese u crijevima i poboljšava mikrobiom
•             vraća vrijednosti jetre u ravnotežu
•             veže amonijak i toksične tvari* u crijevima (vezuje amonijak, olovo, kadmij, arsen, krom, nikal

Studija zlatnog standarda potvrđuje:
•             Značajno poboljšava podnošljivost kemoterapije
•             Smanjuje prekide terapije
•             Ublažava nuspojave
•             Povećava uspjeh terapije
•             Jača crijeva i jetru

 Indikacije za primjenu aktiviranog zeolita klinoptilolita  kod tumorskih oboljenja:
imunomodulator  (Pavelić, Žarković i dr.)
antiokasidans  (neutralizator ROS/ Abuja, Pavelić i dr.)
stimulator antioksidantnih celularnih enzima (SOD, GL, peroksidaze te katalaze tj. reduktaze-Ivković)
mehanizam ionske izmjene kao triger inhibicije pKB (apoptotički efekt - programirana smrt stanice-P27-Pavelić i dr)
detoksikator (Karl Hechct)
roborans efekt  (Ivković, Hechct)
poboljšava kvalitetu života onkoloških bolesnika (Karnowsky)
lokalno djeluje na kožu i sluznicu ( radijacijski dermatitis, gljivice u ustima - Pavelić i dr.)

Iako se Panaceo uzima kao adjuvans kod  kemoterapijei radioterapije,  on ima znanstveno istraženo svojstvo prevencije tumorskih recidiva pa, s obzirom i na njegova in vitro dokazana antitumorska svojstva, teoretski može imati učinak prirodnog citostatika

med thetaphy pro 1 m

Panaceo će kroz određeno vrijeme prirodno detoksicirati organizam i povećati sposobnost njegovog zdravog imunološkog odgovora, spriječit će negativne simptome osnovne bolesti i neutralizirati nuspojave (ako se provodi farmakološko liječenje ili kemo i/ili radioterapija), unaprijediti energiju i opće psihofizičko stanje. Korisnicima na kemoterapiji će omogućiti da njihov organizam uspješno izdrži zahtjevne protokole kemoterapije i radioterapije.

Nuspojave kemoterapije i radioterapije i kako ih otkloniti
Kemoterapiju čine citostatici koji uništavaju zloćudne stanice ali imaju štetno djelovanje i na zdrava tkiva i organe. Izazivaju akutne – rane i odgođene – kasnije nuspojave. Akutne nuspojave su mučnina, povraćanje, povišena temperatura, bolovi, alergijske reakcije, razgradnja krvnih stanica, bubrežne komplikacije. Odgođene nuspojave su posljedica oštećenja zdravih stanica u organizmu, oštećenje koštane srži i smanjeno stvaranje crvenih krvnih zrnaca-eritrocita, bijelih krvnih zrnaca-leukocita i krvnih pločica -trombocita. Posljedice su slabokrvnost, umor i opća slabost, sklonost infekcijama i krvarenju.

Najčešće su nuspojave vezane uz probavni sustav, upalu sluznice usne šupljine – stomatitis ili mukozitis s ranicama, aftama u ustima, upala sluznice jednjaka, želuca i crijeva, bolovi u trbuhu, proljev, zatvor. Gubitak kose je česta nuspojava kemoterapije, a radijacijski dermatitis je česta posljedica radioterapije.
Kasne nuspojave mogu biti oštećenje imunološkog sustava, neplodnost, sekundarni tumori. Specifične nuspojave ovise o vrsti citostatika. Neki od njih mogu uzrokovati oštećenje srca, jetre, pluća, mokraćnih organa, živčanog sustava, sluha te drugih organa i funkcija.

Sve navedene popratne pojave kemoterapije mogu biti vrlo neugodne, ali se uvijek moraju promatrati u odnosu prema sposobnosti citostatika da unište rak. Nuspojave jako variraju od osobe do osobe i od lijeka do lijeka i  nisu znak da li su citostatici djelotvorni ili ne. Pacijent nužno treba biti upoznat o mogućim popratnim pojavama vezanim uz pojedine citostatike, te o načinu na koji se te pojave mogu ublažiti ili potpuno otkloniti.

PANACEO medicinski zeolite smanjuje mučnine i druge nuspojave i ubrzava oporavak, općenito ublažava nuspojave kemoterapije i radioterapije, npr: povraćanje, mučninu, gubljenje apetita, gubitak težine itd. Nestaju gljivice i afte u ustima i jednjaku, koje su česta pojava kod kemoterapije, te koje otežavaju oporavak. Vidno se poboljšava opće stanje oboljelih, dobivaju na težini i u većini slučajeva imaju potrebu za jelom. U većine nestaje depresija, nesanica, budi se volja za životom. Pacijentima koji prolaze kemoterapiju ili zračenje zeolit panalit omogućava da im se bitno popravlja opće stanje, da nemaju negativne nuspojave ili da su one znatno manje, te ubrzava oporavak u cijelosti.
Klinička iskustva su pokazala da medicinski panalit smanjuje potrebu za analgeticima i narkoticima. Pomaže u  smanjenju i eliminiranju tekućine iz trbušne šupljine (ascites). Normaliziraju se neki hematološki i biokemijski pokazatelji: SE, E, L, Tr, gGT, AST, ALT. Posebno je važno uravnoteženje nivoa sedimentacije, povećanje nivoa željeza u krvi, povećanje broja krvnih stanica, normaliziranje LDH, povećanje kapaciteta pluća, te snažniji rad srčanog mišićaGeneralno unapređuje zdravlje pacijenata što stvara pretpostavke za primjenu odnosno nastavak primjene kemoterapije i radioterapije. Pritom ne umanjuje pozitivan učinak kemoterapije i radioterapije, dapače, unapređuje njihov pozitivan učinak, jer čuva i štiti tijelo od negativnih efekata kemijske terapije i zračenja, pa stoga ima učinak optimalne i zdrave sinergije.

PANACEO medicinski zeolit pomaže kod radijacijskog dermatiitisa, kao posljedice zračenja određenih regija kože kod karcinoma. Ublažava i cijeli promjene na spaljenoj i iritiranoj koži i sluznici koje nastaju kao posljedica zračenja. Također doprinosi eliminaciji afti i gljivičnih oboljenja kože, sluzokože ili unutrašnjih organa koja mogu nastati i kao posljedica radiologijskih zahvata i kemoterapije.

Preporučena terapija PANACEO kod kemoterapije i radioterapije
•             1 Mjerna žlica i 1 – 2 kapsule kapsule 4 puta dnevno (poželjno dnevnu dozu uzimatiu 8 obroka, svako 2 sata).
•             U slučaju zatvora: treba privremeno smanjiti dozu, povećati hidrataciju i uzimati lijekove koji povećavaju pokretljivost crijeva.
•             Lijekove i općenito farmakološku terapiju treba uzimati s 2 sata vremenskog pomaka u odnosu na uzimanje medicinskog zeolite

Kod onkoloških dijagnoza uz PANACEO  prah i kapsule se preporučaju fitosupstance iz linije GREEN HEALTH i to kapsule Boswelije sacre (Tamjan ili njemački naziv Weihrauch), OPC+C i Curcuma, koje s zeolitom ostvaruju snažnu sinergiju

Ovisno o aktualnom stanju i tegobama korisnika, o kvaliteti probave, tjelesnoj konstituciji i eventualnim drugim zdravstvenim tegobama, moguća su i određena odstupanja i od navedenih količinskih doza. Gore je navedena optimalna terapija, koja se može uzimati i u reduciranom obliku, što ovisi o individualnim okolnostima.

PANACEO se ne uzima za vrijeme primanja kemoterapije, počevši jedan dan prije kemoterapije, za vrijeme neposrednog primanja kemoterapije, te jedan dan nakon završetka. Razlog prekidu terapije: zeolit panalit adsporbira teške metale koji su eventualno u sastavu nekih kemoterapija. Također doprinosi smanjenju oksidativnog stresa kojeg izaziva kemoterapija. Stoga se prekidom terapije onemogućava bilo kakav utjecaj na neposredne efekte kemoterapije. Kod radioterapije nije potrebno prekidati terapiju PANACEO.

Razlog uzimanju svako dva sata: iako biofizikalno djelovanje zeolita u organizmu traje 4-5 sati, on  ima dodatno svojstvo iz područja kvantne medicine. On u vodenoj otopini stvara elektromagnetsko polje koje djeluje na bioelektrični potencijal stanice. To je djelovanje aktivno dva sata nakon uzimanja. Za vrijeme dva sata nakon uzimanja vodene otopine PANACEO zeolita organizam djeluje snagom biološki mlađeg organizma, a to je bitno u slučaju velikih napora kojima je izložen organizam na kemoterapiji i radioterapiji.

Razlika između praha i kapsula je u tome što je PANACEO medicinski prah po gramu 2-3 puta jeftiniji od kapsula. Različito je također mjesto resorpcije. Prah počinje djelovati već od ždrijela i njegova aktivnost se u velikom dijelu odvija u želucu i preko želuca (koji kontrolira 80% imunog sustava). Međutim, kod težih i kroničnih oboljenja poželjno je da se određene količine PANACEO panalita primarno resorbiraju u tankom crijevu, tj da se izbjegne utjecaj želučane kiseline. To se postiže uzimanjem PANACEO kapsula koje se rastvaraju u tankom crijevu. Panalit iz PANACEO kapsula se u većoj mjeri apsorbira u krv i limfu i dolazi do udaljenih dijelova tijela pa ima učinkovitiji efekt na ugrožene organe i funkcije.

Kapsule ne mogu u potpunosti zamijeniti prah, jer je kod detoksikacije i alkalizacije nužna aktivnost većih količina praha upravo u želucu, što kapsule ne mogu osigurati. Optimalno je uzimati oboje, PANACEO  MED prah i PANACEO  MED kapsule. Ako se uzimaju i kapsule GREEN HEALTH (Weihrauch, OPC+C, Curcuma i druge), onda se sve uzima zajedno, jer PANACEO omogućuje da se u crijevima ostvaruje njihov snažniji sinergijski efekt.

Učinkovitost PANACEA kod nuspojava kemo i radioterapije
PANACEO MED puder za kožu, PANACEO  krema koriste se radi otklanjanja komplikacija na koži koje nastaju kao posljedica zračenja – postradijacijski dermatitis. Neugodni simptomi gljivica u ustima i afti koji su također posljedica ovog liječenja, bit će ublaženi i otklonjeni ako se u ustima zadrži neko vrijeme gusta otopina PANACEO  MED praha tj pudera za kožu, s malo vode.

Zeolit ima znanstveno dokazani mehanizam antitumorske i antimetastatske aktivnosti, dakle, može se aktivirati njegovo prirodno citostatsko svojstvo. Taj je mehanizam potvrđen čestim i brojnim iskustvima korisnika. Različit je pozitivni doprinos tumorskoj aktivnosti, od unapređenja kvalitete života do totalne remisije tumora.

SVI onkološki bolesnici u različitoj skali pokazuju pozitivne efekt i ohrabrujuće rezultate, od ublažavanja simptoma kemo i radioterapije i unapređenja kvalitete i duljine životnog vijeka, pa do djelomične i nerijetko potpune remisije tumora. Stoga sustavna primjena PANACEO proizvoda kao suportivne terapije  ima opravdano mjesto u suvremenoj onkologiji

panaceo logoOlujka Jasprica, mag.oec
S.I.A.F. holistic counsellor / therapist
Panaceo Tim d.o.o. director
Voditelj Savjetodavne službe
Mandalicina 14, 10000 Zagreb
Austrian Panaceo GmbH representative
gsm: + 385 91 3772354 (viber, WhatsApp)
tel/fax: '+385 1 3772354
emails: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.panaceo.hr

 

 

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦

♦ ________________________________________ ♦
Poklon svim našim čitateljicama i čitateljima....

zvučnik newsletter mali

 

Budite informirani na vrijeme o novim događanjima s Drumtidam stranice
UPIŠITE SE NA NAŠU NEWSLETTER LISTU :)
Ispunite donji obrazac i na mail će vam stići link s kojeg možete preuzeti poklon koji želite.

 
Hvala vam i uživajte :
Drumtidam