5. konferencija o DOBROJ EKONOMIJI

Petak, 15.06.2018., u 10:00h, kino Tuškanac, Zagreb

​Nakon nešto više od godine dana ponovno nas okuplja dobra ekonomija! Ovaj put smo u novom prostoru, u kinu Tuškanac, ali i s dodatnim sadržajem: održavanjem 7. Glavne skupštine Europske mreže solidarne ekonomije - RIPESS čija smo članica preko Platforme za dobru ekonomiju. Bit će to jedinstvena prilika da se upoznate s najboljim primjerima dobre ekonomije iz Europe.  Na Skupštinu iz različitih zemalja stiže 50-ak aktivista i aktivistkinja, predstavnika organizacija i mreža koje provode i promoviraju dobru ekonomiju pa iskoristite mogućnost da  dogovorite suradnju s njima!

​Dođite da zajedno učimo i pričamo o društvenoj i solidarnoj ekonomiji, radničkim zadrugama, gradovima i regijama koje podržavaju dobru ekonomiju i stvaraju održive ekosustave za razvoj sektora, mjerenju utjecaja na društvo i lokalnu zajednicu kako rade u Ekonomiji za opće dobro, razvoju solidarnih i odgovornih sustava između proizvođača i kupaca u području hrane, stanju ekonomske demokracije u Istočnoj i Jugoistočnoj Europi,  lokalnim i regionalnim valutama i alternativnom novcu te inspirativnim pričama pomaganja i osnaživanja isključenih i obespravljenih poput imigranata, nezaposlenih i osoba s invaliditetom.

​Gosti ovogodišnje Konferencije o dobroj ekonomiji su:

Dounia Besson - zamjenica gradonačelnika Lyona, zadužena za sektor društvene ekonomije, solidarnosti i održivog razvoja grada

​Pascal Duforestel - izabrani savjetnik za društvenu i solidarnu ekonomiju u francuskoj regiji Nouvelle-Aquitaine, član odbora RTES – francuske mreže gradova i regija koje podupiru društvenu i solidarnu ekonomiju

​Bob Cannell - jedan od osnivača najveće britanske radničke zadruge SUMA, danas voditelj Cooperative Business Consultants

​Nils Witke - konzultant i glavni revizor te međunarodni trener Ekonomija za opće dobro

Xavier Artigas - Mreža za solidarnu ekonomiju Katalonije

Judith Hitchman - predsjednica Urgenci – međunarodne mreže za solidarna partnerstva proizvođača hrane i kupaca preko Community Supported Agriculture modela

Maria Britzolaki - DOCK – Zona društvene i solidarne ekonomiju u Grčkoj

Luca Asperius - Forum solidarne ekonomije u Njemačkoj

Katarina Milenković - AMA Centar i Baštalište iz Beograda

Biljana Kostovska - prehrambena zadruga Good Earth, Makedonija

Zoran Grozdanov - Mreža hrane, Rijeka

Janko Gredelj - Isusovačka služba za izbjeglice

Olga Polyakova - Trava Education, Sankt Petersburg - Rusija

Marketa Vinkelhoferova - Ekumenska akademija u Pragu, voditeljica EU projekta SUSY – Sustainable and Solidarity Economy

Monika Onyszkiewicz - obrazovanje djece i mladih u EkoCentrum  Wrocław

Jean Rossiaud - lokalna valuta Léman, Ženeva

Goran Jeras - upravitelj Zadruga za etično financiranje

Tijekom trajanja konferencije draga bića i partneri iz Malog placa organiziraju sajam hrane s izvora te će sudionici i sudionice konferencije moći podržati male proizvođače lokalne hrane.

Karte za konferenciju možete nabaviti preko sustava Entrio, a jednodnevna karta iznosi 70,00kn u što je uključen ručak i topli napitak u pauzi.

​​Skupština mreže RIPESS se održava 16. i 17. 06. u dvorištu i prostorima Gimnazije Tituša Brezovačkog Zagreb, Habdelićeva 1. Prvi dio skupštine u subotu 16. 06. bit će otvoren za javnost pa vas pozivamo na upoznavanje s članicama mreže i temama o kojima će govoriti.

​​Dobra ekonomija i ove godine donosi autentične i inspirativne priče onih koji mijenjaju ovaj svijet na bolje, onih koji zaista žive to što pričaju, onih koji su na terenu i koji djeluju.

Link na kampanju: https://igg.me/at/1C-Rising