Zagrijavanje za Marš: Tjedan prava životinja

Od ponedjeljka 3. prosinca 2018., Maršu za životinje prethodit će niz raznih događanja u Zagrebu, koji će kulminirati samim Maršem. U bogatome programu pronađite nešto za sebe i dajte svoj doprinos najvećem događaju posvećenom pravima životinja u Hrvatskoj:

marš Super LjiljaPonedjeljak, 3. 12. 2018, 17:00, Jurišićeva 25 (Prijatelji životinja)
Radionica: Izrada transparenata za Marš

Utorak, 4. 12. 2018, 18:00, Jurišićeva 25 (Prijatelji životinja)
Predavanje: Vedran Romac – „O macama, pesekima i nevidljivima – zašto ih trebamo više nego što oni trebaju nas”

Srijeda, 5. 12. 2018.
17:00, Jurišićeva 25 (Prijatelji životinja): Radionica Zagreb Animal Savea – „Iskustva uličnog aktivizma”
18:00, Trg bana Jelačića: „Kocka istine” (Cube of truth)

Četvrtak, 6. 12. 2018., 18:00, Jurišićeva 25 (Prijatelji životinja)
Predavanje: Goran Pejaković – „Kako uspješno prenijeti poruku o pravima životinjama – otkrijte način kojim ćete biti zadovoljni i sugovornik i vi”

Petak, 7. 12. 2018., 17:00, Cat Caffe Zagreb, Kušlanova ul. 6
Mijaurevolucija u Cat Caffeu

Subota, 8. 12. 2018., 11:00, Trg Kralja Tomislava
Marš za životinje

Subota, 8. 12. 2018., 14:00, The Beertija, Ul. Pavla Hatza 16
Animal rights after-party

_____________________________________________________________

Izrada transparenata za Marš

marš 4. papigaPridruži nam se u ponedjeljak 3. 12. u prostorijama udruge (Jurišićeva 25) na radionici izrade transparenata za Marš za životinje i u subotu zablistaj s vlastitim transparentima i porukom kojom ćeš svim prolaznicima ponosno pokazati zašto težiš svijetu bez iskorištavanja životinja. Svi su dobrodošli: oni vješti i manje vješti, kreativni i manje kreativni, a ako ti škrabanje, crtanje i lakiranje ne idu baš od ruke, ne brini, uposlit ćemo nekako i tebe. :) Ako želiš citirati Nikolu Teslu, Alberta Einsteina, Morrisseyja, Krankšvestere, imaš sam_a nešto pametno za reći uime životinja ili pak želiš nacrtati zašto je kravlje mlijeko okrutno, vidimo se! Stavi sve svoje ideje, kreativnost i maštu koji proizlaze iz tvoje ljubavi prema životinjama na transparent!
P. S. Čekaju te pripremljeni materijali i boje, ali slobodno ponesi i nešto svoje ako želiš. ;)

Vedran Romac – „O macama, pesekima i nevidljivima – zašto ih trebamo više nego što oni trebaju nas”

Socijalni radnik i predani aktivist za prava životinja, Vedran Romac, u sklopu Tjedna prava životinja održat će predavanje koje će se u cijelosti vrtjeti na premisi da su kontakti sa životinjama često i jedini kontakti u kojima smo autentični, kao ljudi. Ovako Vedran opisuje te intimne trenutke koji su uvijek bez maski, bez socijalnih uloga i ograničenja: „Često su to jedini kontakti u kojima spontano dopuštamo sebi samima da djelujemo ‘iz srca’. Da budemo razdragani, veseli, bez opreza, bez socijalnih igara koje naučeno igramo i socijalnih uloga koje kroz njih provlačimo s većim ili manjim uspjehom. Razlog je težak. Oni su često jedina bića s kojima se možemo povezati, a da ne plaćamo za to tako da moramo biti ‘netko drugi’. S njima ne moramo žrtvovati vlastitu autentičnost da bismo ostali povezani. Možemo biti mali, tužni, uplašeni, nesigurni, možemo biti djeca, možemo biti što god možemo ili što želimo. Nikada nećemo biti osuđeni, odbačeni, ismijani, zamijenjeni, manipulirani, ucijenjeni. Ostat ćemo povezani. Ostat ćemo prihvaćeni. Oni prepoznaju život u nama i primaju ga takvoga kakav jest. Mi prepoznajemo život u njima i primamo ga takvoga kakav jest. Povezujemo se po najiskrenijoj osnovi. I tako se razotkrivamo sebi. U tome što je naša najveća težnja, ali i u tome što je naš najveći potencijal, a to je da ga prepoznajemo svugdje gdje postoji. Na taj način kuce i mace stoje na granici našega svijeta, kao most između nas i nevidljivih. Oni su ambasadori cijeloga životinjskog svijeta. Vratari. Portiri.”

Radionica Zagreb Animal Savea: „Iskustva uličnog aktivizma” i „Kocka istine” (Cube of truth)

Demonstracija „Kocka istine” održat će se na Trgu bana Jelačića 5. 12. od 18 sati. Prije početka demonstracije, u prostoru Prijatelja životinja u 17 sati, održat će se radionica na kojoj će iskusni sudionici i aktivisti Zagreb Animal Savea, uz topli napitak, podijeliti svoja iskustva, razmjenjivati savjete i pomoći jedni drugima u učinkovitom širenju veganske poruke. Cilj radionice je privući ljude da se pridruže uličnom aktivizmu i ostalim aktivnostima poput „Kocke istine” koja je vrlo efektan način za osvještavanje slučajnih prolaznika o okrutnosti prema životinjama koja se događa svuda oko nas: iza zidova farmi, klaonica, laboratorija i svih industrija koje profitiraju od iskorištavanja životinja. Sudionici „Kocke istine” prikazuju snimke te vode edukacijski razgovor sa zainteresiranim prolaznicima u kojemu ih, postavljajući pitanja, vode do jedinog logičnog zaključka – veganstva.

Goran Pejaković – „Kako uspješno prenijeti poruku o pravima životinjama – otkrijte način kojim ćete biti zadovoljni i sugovornik i vi” 

marš 5. lavGoran Pejaković, predavač iz Centra za osnovni razvoj i promicanje kvalitete života „Drvo života”, održat će radionicu za sve koje zanimaju odgovori na pitanja: „Što učiniti ako želiš suradnju, a ne otpor?”, „Koji je najlakši način za pristupiti drugima ako želiš da te čuju?”, „Kako postati bolji čovjek i bolji aktivist za prava životinja?”. Na interaktivnoj radionici obradit će i sljedeće teme: zakonitosti utjecaja na ljude, empatija prema svima, rješavanje izazovnih situacija, dragocjenost slobodne volje, krug utjecaja i krug interesa. Saznajte koja je razlika između osjećaja i potreba, zašto kratko „ne” nikome ne pomaže, kako se nositi sa stresnim situacijama, što je to svjesna/suosjećajna komunikacija i zašto u stanju otpora nemaš pomoći. Predavanje je korisno za svakodnevni život i pomaže u svim situacijama, a ne samo za uspješniji aktivizam. Svi posjetitelji izaći će s radionice bogatiji za životne savjete koji im mogu pomoći i u privatnom i poslovnom uspjehu.

Molimo zainteresirane posjetitelje radionice da se unaprijed sjete primjera izazovne situacije u kojoj su se ranije našli. Situacija će se analizirati na radionici. 

Mijaurevolucija u Cat Caffeu

Cat Caffe, Prijatelji Životinja i ekipa VEGAN THUGZA pozivaju sve mačkoljupce u Cat Caffe na slatki mačkasti event u petak 7. prosinca u 17 sati! Pomozite nam progovoriti u ime udomljenih mačaka, a usput se i dobro zabaviti.

Kako sudjelovati:

1. Fotkajte sebe i svoju macu/mace s napisanom porukom koja će biti odgovor vaše mace na pitanje: „Što najviše volim?”. Neka vaša maca „kaže” što voli i u čemu uživa (vi znate što on/a najviše voli), čime šaljemo poruku da i životinje osjećaju, razmišljaju i... u čemu guštaju baš kao i mi!
2. Objavite fotku na zidu eventa na Facebooku, tagirajte svoje frendove i pozovite ih da se pridruže akciji. Uz fotku stavite hashtag #porukaodudomljenemace.
3. Dođite na event i ponesite papirić s kojim ste se fotkali. Sve papiriće stavit ćemo zajedno na jedan veliki plakat koji će ekipa Cat Caffea nositi sa sobom na Maršu za životinje kako bi dali glas udomljenim mačkama i započeli opaku mijau revoluciju!
4. Sve vas koji dođete na event u Cat Caffe u petak i donesete papirić s porukom častimo degustacijom najmačkastijih čokoladno/kofeinskih napitaka i najfinijim veganskim kolačićima, a imamo i glavnu nagradu za koju se kvalificirate kada dođete na event. O tome uskoro... nagrada je mačkasta i LUDA!  Vidimo se!

Marš za životinje

Sve o drugom velikom Maršu za životinje saznajte ovdje: https://www.facebook.com/events/673274049735517/.

Animal rights after-party

Poslije svakog dobrog Marša za životinje slijedi – dobar after! Dođi u The Beertiju zagrijati se, izmijeniti dojmove, liječiti grlobolju od glasnog skandiranja i dati neke nove ideje za nagodinu!

Zagrijavanje za Marš: Niz aktivnosti za sve u Tjednu prava životinja

Bogat program od 3. do 8. 12.: besplatne radionice, predavanja i okupljanja zainteresiranih

Velikom povorkom Marša za životinje, kojoj će se pridružiti gosti iz okolnih gradova i inozemstva, obilježit će se u subotu 8. 12. 2018. od 11 sati Međunarodni dan prava životinja. Od ponedjeljka 3. prosinca 2018., Maršu će prethoditi niz edukativnih i zabavnih događanja za zagrijavanje, koji će kulminirati samim Maršem. Ulaz na sva događanja je besplatan, a dobrodošli su svi koji vole životinje i imaju nešto za reći u njihovo ime. U bogatome programu svatko može pronaći nešto za sebe i dati doprinos velikom događaju posvećenom pravima životinja u Hrvatskoj – Maršu za životinje.

Tjedan prava životinja u Zagrebu započet će radionicom izrade transparenata na kojoj će svi moći pokazati kako su kreativnost i aktivizam za životinje dobitna kombinacija. Nakon toga, u utorak slijedi predavanje Vedrana Romca koji je propješačio 270 kilometara za životinje i koji će kao socijalni radnik govoriti o našem posebnom odnosu sa životinjama. U srijedu će aktivisti Zagreb Animal Savea održati radionicu na kojoj će podijeliti svoja iskustva o uličnom aktivizmu, a sve što nauče sudionici će odmah moći i primijeniti na Trgu bana Jelačića na demonstraciji „Kocka istine”. Pod vodstvom predavača Gorana Pejakovića, dan poslije održat će se radionica o kvalitetnoj komunikaciji sa sugovornicima. Kao „šećer za kraj”, svi će se moći u petak družiti s Prijateljima životinja i Vegan Thugzima u opuštenoj atmosferi na Mijaurevoluciji u zagrebačkom Cat caffeu. Nakon Marša za životinje u subotu 8. 12., nastavlja se program na Animal Rights after-partyju u The Beertiji.

S obzirom na to da u organizaciji Marša sudjeluje i Udruga Pobjede, zanimljiv program odvijat će se i 4. i 5. prosinca 2018. u osječkome klubu Pepermint. 4. prosinca 2018. održat će se radionica izrade transparenata, a dan poslije organizirana je projekcija dokumentarnog filma „Nevidljive”.

Organizatori Marša pozivaju sve da se pridruže aktivnostima čija je svrha združiti sve zainteresirane koje veže zajednički stav: osjetljivi su na nepravdu prema životinjama. Tijana Popivoda iz udruge Prijatelji životinja poziva sve na Marš za životinje: „Ako vas pogađa činjenica da tisuće pasa i mačaka nema dom i umire na ulicama kao rezultat ljudske nebrige – dođite na Marš; ako ste tužni što životinje i dalje pate u groznim uvjetima dok čekaju na elektrokuciju kako bi bile pretvorene u odjevni predmet – dođite na Marš; ako ste ljuti što se i dalje iskorištavaju životinje bez ikakve druge svrhe osim kratkotrajne zabave – dođite na Marš... Sve dok patnja životinja na ulicama, u laboratorijima, cirkusima, zoološkim vrtovima ili farmama ne završi, vi ste njihov glas. Vidimo se 8. 12.!”

„Na Maršu za životinje dobrodošli su svi kojima je stalo do životinja i žele dići glas za životinje koje se iskorištavaju i muče u industriji zabave (cirkusi, zoološki vrtovi), proizvodnji odjeće i hrane, testiranjima u laboratorijima… Ako vam je dosta napuštanja kućnih životinja i nehumanih uvjeta u kojima žive, ovo je prilika da se zauzmete za njih. Stanite uz one kojima su oduzeta osnovna prava, pridružite se istomišljenicima i budite dio rastućeg pokreta za nenasilje i pravednost!” dodaje Udruga Pobjede.

Organizira se prijevoz na Marš za životinje iz svih većih gradova Hrvatske (Rijeka, Split, Osijek, Varaždin…), o čemu je dostupno više informacija na www.prijatelji-zivotinja.hr, kao i na službenom Facebook-eventu događaja: www.facebook.com/events/673274049735517

Upišete se na Drumtidam mailing listu
i poklanjamo vam PDF verziju knjige

ANĐEOSKI VODIČ (105 str.)
autora 
Dana Šercara i Željke Tokić

Na mail koji ste naznačili stići će vam verzija za preuzimanje.
Autori knjige također će dobiti vaš mail i pozvati vas na neku od svojih radionica.

Iz predgovora:
"Vi vidite samo djelić osobne priče, anđeli vide smisao i cjelinu, ne samo ovoga,nego i svih ostalih života."
             ♥